• Promosi Shaklee Ogos 2018

    Mesti tak sabar nak tahu apa promosi bulan Ogos tahun 2018 ni kan? Sempena bulan kemerdekaan ni, macam-macam offer yang Shaklee berikan untuk anda semua, yang sememangnya pengguna tegar Shaklee. Pada yang baru nak mencuba-cuba pun, inilah masanya untuk anda dapatkan supplement Shaklee ni. Tak lupa juga, YOUTH masih maintain promotion bulan ni. Tapi kali ni dengan PWP yang lebih comel, canggih. Bulan ni sangat menarik sebab supplement # 1 di Malaysia iaitu Vivix Shaklee juga ada offer best dan sangat berbaloi tau. Tak lupa juga, skincare Shaklee yang menjadi idaman ramai tu, pun ada offer PWP. Memandangkan beberapa bulan ni, ramai ibu-ibu baru lepas bersalin, kita juga ada offer…

  • Tips Untuk Menghilangkan Jerawat

    Tidak! Stress tak bila bangun pagi, tiba-tiba jerawat muncul kat muka. Kadang satu, kadang 2 terus naiknya. Aduh! Geram pun ada juga kan? Dah lah hari ni nak jumpa client, ada meeting sini sana, tapi jerawat kadan tu betul-betul dekat tengah dahi. Sememangnya menjadi fokus pada orang yang kita sedang bercakap. Rasa segan kan? Tambahan pula kalau tiba-tiba orang tegur. Geramnya rasa. Biasanya, apa yang anda akan lakukan bila jerawat mula timbul pada muka? KakMah nak share dengan anda beberapa tips untuk bantu menghilangkan jerawat dengan cara yang semulajadi. Iaitu, dengan tidak menggunakan produk yang berada di pasaran, yang mungkin mengandungi bahan kimia. Sebab itu, kesannya cepat, tapi mungkin boleh…

  • Cara Mengatasi Masalah Kulit Kering

    Ramai di antara kita mengalami masalah kulit kering, terutamanya jika sentiasa berada dalam persekitaran yang sejuk seperti bilik penghawa dingin, tahap kelembapan tinggi. Keadaan seperti ini boleh menyebabkan kulit bertambah kering. Ada beberapa tips boleh dilakukan untuk mengatasi masalah kulit kering ini. Antaranya ialah minum banyak air, pakai masker, jaga pemakanan, dan pemilihan skincare yang betul. Bila sebut tentang skincare ni, KakMah harap, anda semua tidak terpedaya untuk membeli regimen skincare di pasaran hanya kerana iklan da-bomb. Tapi pastikan skincare yang anda gunakan adalah semulajadi dan selamat daripada bahan kimia berbahaya. Supaya kulit anda tidak bertambah rosak akibat penggunaan skincare yang salah. Kekurangan nutrisi di dalam badan adalah antara penyebab…

  • Tips Atasi Masalah Kulit Kering

    Selain daripada masalah kulit berminyak, salah satu masalah kulit yang sering dialami oleh orang Malaysia adalah kulit kering. Masalah kulit kering sering berlaku terutama pada mereka yang bekerja di ruang pejabat. Penggunaan penghawa dingin menyebabkan suhu yang rendah dan kelembapan di ofis menyebabkan kulit menjadi kering. Masalah kulit kering bukan hanya terhad pada kulit muka, malah juga boleh terjadi di mana-mana anggota badan seperti tangan, lengan. Faktor terjadinya kulit kering Kurang minum air Faktor genetik Faktor usia Keadaan cuaca Penggunaan skincare yang salah Gangguan kesihatan Adalah tidak mustahil untuk mengatasi masalah kulit kering ini. Yang penting, anda fahami dulu apakah penyebab kulit anda menjadi kering, dan cuba atasinya. KakMah kongsikan…

  • Multivitamin Shaklee

    Walaupun kita mengamalkan pemakanan sihat setiap hari, namun itu belum tentu dapat memenuhi kesemua kehendak nutrisi di dalam badan kita. Sel di dalam badan kita ini dapat bekerja dengan baik apabila nutrisi di dalam badan kita ni mencukupi. Namun masih ramai yang endah dan tak faham tentang ini. Pada mereka, apabila dah buat senaman, jaga makan, “oh! badan aku sihat”. Adakah anda sedar, masih ramai juga yang badannya fit, kuat bersenam, tapi tiba-tiba diserang sakit jantung, atau masalah kesihatan lain. It happened. Pengambilan nutrisi perlu seimbang dengan pemakanan sihat, melakukan aktiviti sihat. Benda-benda ni kena seiring dan seimbang. Barulah badan kita kekal cergas, cerdas. Jika salah satunya kurang, maka ada…