• Promosi Shaklee Oktober 2018

    Dah ready nak tahu promosi Shaklee untuk bulan Oktober ni? Pastinya, selain daripada promosi, Shaklee melancarkan 2 produk terbaru iaitu YOUTH™ Restoring Eye Treatment dan juga Zinc Plus. Dulu Shaklee ada Zinc Complex dan memang menjadi kegemaran ramai orang. Dan kini, Shaklee kembalikan produk nutrisi zinc dengan formulasi terbaru iaitu Zinc Plus. Walaupun Shaklee baru sahaja melancarkan 2 produk ini, tetapi Shaklee juga ada buat offer khas untuk anda semua tau. Info Tentang YOUTH™ Restoring Eye Treatment Mengandungi campuran peptida yang sangat unik, dimana melalui kajian klinikal ia dapat membantu mengurangkan penampilan garis halus, kedutan, dan garisan pada bahagian bawah mata seawal 7 hari (berdasarkan klinikal study selama 28 hari,…

  • New Launching: Zinc Plus

    Ramai tak rindukan supplement Zinc Complex daripada Shaklee? Kalau dulu, produk ni memang menjadi pilihan ramai sebab Zinc sangat cepat berkesan untuk membantu proses pemulihan luka dan ia juga sangat membantu Si Lelaki untuk meningkatkan tahap kesuburan mereka. So, istimewa untuk anda semua yang memang dah lama menantikan produk Zinc ini, Shaklee akan launch formula terbaru mereka iaitu Zinc Plus, di pasaran bermula pada 1 October 2018. Tahu tak apa sebenarnya fungsi Zinc dalam badan kita. Dan kenapa kita amat memerlukan Zinc dalam diet harian kita? Ramai orang mungkin tidak sedar tentang keperluan dan kepentingan Zinc dalam diet harian kita. Anda tahu tak yang badan kita tidak dapat menghasilkan dan…

  • Kulit Kembali Pulih Dari Masalah Jerawat

    Masalah jerawat boleh menyebabkan kita rasa kurang keyakinan diri, tidak yakin untuk bergaul dengan orang lain. Terutamanya jika jerawat bukan hanya sekadar seketul, dua. Ramai mengidamkan kulit bersih, cantik, dan sihat. Namun disebabkan penggunaan skincare yang tidak bersesuaian, maka masalah ini tidak berkurangan, atau menjadi semakin teruk (kulit breakout). Kulit wajah kita ni sangat sensitif. Kita perlu memastikan nutrisi dalaman kita mencukupi untuk sel kulit yang lebih sihat. Dan, adalah sangat penting untuk menggunakan skincare yang selamat, serta bebas daripada bahan kimia berbahaya. Merkuri sebagai contoh. Banyak skincare di pasaran yang claim produk mereka memberi kesan yang cepat. Tapi lama-kelamaan, kulit mereka menjadi semakin teruk dari sebelum ini. Namun, jangan…

  • Baru: Chewable-C Plus Penuh Khasiat Vitamin C

    Baru-baru ini, Shaklee melancarkan kembalinya produk vitamin C yang dah lama “menghilang” kerana Shaklee nak bawa masuk the brand new Chewable-C Plus™ ke dalam market Malaysia. Of course, ambil masa yang lama sebab kena go through kelulusan KKM (produk Shaklee sentiasa ada kelulusan KKM tau). Untuk mereka yang tak gemar nak telan supplement, boleh dapatkan Chewable-C Plus ni kerana ianya juga memberikan khasiat vitamin C yang anda perlukan setiap hari. Jika Sustained Release Vita-C Plus memberikan 500 mg vitamin C dalam satu biji, Chewable-C Plus ini pula memberikan 100 mg vitamin C dalam satu biji pengambilan, setiap hari. Kita amat memerlukan vitamin C dalam zat harian kita untuk memastikan badan…

  • 10 Tips Elak Jerawat

    Jerawat! Mesti gundah gulana bila bangun pagi, tiba-tiba ada pula jerawat seketul dua yang “singgah” kat kulit wajah kita yang comel ni kan? Bertambah stress bila parut jerawat yang sebelum ni pun, belum lagi pudar, dah tumbuh pula jerawat baru. Biasa kita dengar, bila hormon tak stabil iaitu masa nak datang haid, masa tu lah jerawat tumbuh. Tapi tu pun kadang tu seketul je. Namun, ada juga sesetengah orang yang mengalami masalah jerawat yang kritikal. Kebiasaannya, masalah jerawat yang serius terjadi apabila kulit breakout akibat tidak sesuai dengan sesetengah produk skincare yang digunakan. Apabila skincare tersebut mengandungi bahan kimia, sel kulit menjadi tidak sihat dan lama-kelamaan boleh rosak. Antara faktor…