• Risau Berat Badan Naik Selepas Bersalin? Cuba 7 Tips ini

    Kebanyakan ibu yang sedang hamil, perkara pertama paling dirisaukan ialah berat badan selepas bersalin/berpantang. Tambah pula kalau berat badan naik mendadak dan mencanak-canak semasa hamil. Lagilah hati tu risau dan gundah gulana kan? Sebelum nak dekat-dekat bersalin tu, macam-macam yang anda google nak cari cara untuk turunkan berat badan, cari produk itu ini. Meh kami nak share dengan anda 7 tips mudah untuk bantu anda turunkan berat badan selepas bersalin/berpantang.   1. Breastfeeding (Menyusukan Bayi) Cara paling mudah untuk bantu anda menurunkan berat badan adalah dengan menyusukan bayi anda. Tahu kenapa? Ini kerana setiap kali kita menyusukan bayi, anda membakar sehingga 500 kalori setiap kali sesi penyusuan. Banyak tu lemak…

  • Promosi ESP Kembali Lagi di Bulan September 2015

    Pasti ramai yang ternanti-nanti kan lagi promosi ESP, supplement protein berasaskan soya yang amat digemari oleh ramai golongan (remaja, dewasa, yang tua, yang bujang, yang dah berkahwin, wanita bekerjaya, ibu hamil, ibu menyusu, dan ramai lagilah). Sebab ESP ni ada sangat banyak benefit yang kadang-kadang kita tak sangka akan dapat. Semuanya dengan izin Allah jua. Dan di bulan September 2015 ni, Shaklee berbesar hati menawarkan SATU lagi promosi besar-besaran ESP! Istimewa untuk semua peminat ESP, bulan September 2015 ni ada dua promosi berkaitan ESP.➊ Promosi beli 7 tin pada harga 6 tin sahaja➺ boleh dapat free membership➺ jimat berganda-ganda➺ boleh dapat free sebotol vitalea (bernilai RM89)➺ berpeluang dapat bonus pada…

  • Saya Kerap Rasa Period Pain. Adakah ia Normal?

    Perempuan, Wanita sangat sinonim dengan period pain, senggugut, sakit pinggang bila nak dekat-dekat waktu nak period (datang haid) tu. Ada yang sampai tak boleh nak bangun sebab sakit sangat. Ada yang sampai kena MC bila dah kena period pain. Ada yang mild je, dan boleh tahan lagi sakit dia. Ada tu, memang tak ada langsung. Rezeki masing-masing. Hehe. Tetapi, adakah normal untuk kerap rasa period pain? Setiap kali nak period, mesti rasa period pain tu. Normal ke? Period pain adalah normal. Menurut kajian, seseorang individu itu akan mengalami ketidakselesaan bila hampir nak sampai waktu period. Ada yang akan merasa sakit sehingga berlanjutan sehari ke dua hari (bergantung pada individu). Tahu…

  • Siji Halal Shaklee 2015

    Masih ada lagi yang tidak tahu bahawa Shaklee ni ada sijil halal. Walaupun bukan dari JAKIM, tapi sijil halal yang diperoleh oleh Shaklee adalah dari badan Islam antarabangsa yang diiktiraf oleh JAKIM. Sijil halal Shaklee yang dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA) akan dikemaskini setiap tahun. Kalau nak tahu macam mana nak check samada ISA ni diiktiraf atau tak, boleh rujuk LINK ini. Atau, anda boleh direct ke link JAKIM iaitu http://www.halal.gov.my/v4/index.php/en/badan-islam. Refer page 22. ——————————————————— Puan Shima (SID # 885670) msg/whatsapp: 0196972866 pm fb: http://bit.ly/PM_KamiPengedar Shaklee di Seremban ——————————————————— **Disclaimer**

  • Kenapa Ramai Orang Cari Vivix Walaupun Mahal? 12 Sebab.

    Ramai orang kata Vivix ni mahal. Memanglah, sebotol RM475. Tapi, masih ramai orang nak kan vivix. Masih ramai orang mencari vivix dan beli berkali-kali. Sebab khasiat vivix ni, buat ramai orang jatuh cinta. Vivix merupakan sejenis supplement cecair yang pekat, terhasil daripada bahan muscadine grape serta beberapa tumbuhan lain. Vivix merupakan supplement anti-oksida, anti-inflamasi, dan anti-kanser. 12 sebab kenapa ramai orang membeli Vivix berkali-kali. Nak tahu apa lagi kelebihan dan juga khasiat di sebalik setiap bahan yang digunakan untuk menghasilkan Vivix Shaklee ni, click LINK ini. Nak kan harga lebih murah? Boleh. Jom join ahli. Ada dua cara, samada bayar yuran pendaftaran, atau beli 2 vivix untuk dapatkan free membership.…