5 Tips Kurangkan Berat Badan Tanpa Perlu Berlapar

Hari ni saya nak share dengan anda 5 tips penting untuk mengurangkan berat badan tanpa perlu berasa lapar. Sebenarnya, diet yang sampai tak makan, pantang nasi adalah antara contoh diet yang tidak betul. Anda perlukan diet yang seimbang. Dapatkan lebih banyak tips daripada pakar diet Kevin Zahri (kevinzahri.com).

Okeh.. Meh saya share 5 tips mudah yang dapat membantu anda mengurangkan berat badan. Cuba amalkan secara consistent. You gonna like it. ^^
Lebihkan sayuran dalam makanan sekurang-kurangnya 3 jenis sayuran. Sayuran tinggi kandungan serat, so membantu anda untuk rasa lebih kenyang. Sebaiknya masak sayuran janganlah ada bahan berlemak (masak guna santan contohnya) sebab akan mengurangkan khasiat sayuran itu. 
Semua pun tahu, gula tu tak bagus. Dah tau tu, pandai-pandai la control pengambilan gula anda. Jangan terlalu banyak. Sebaiknya, minum air masak lebih. Kalau dapat air suam (lebihkan panas sikit), lagi baik. Pengalaman saya sendiri, minum air suam camtu akan membuatkan saya berpeluh. Kan bagus tu? 
Se-busy mana pun kita, amalkan “senaman” ringan yang boleh membakar sekurang-kurangnya 100 kalori sehari. Bagaimana? Naik turun tangga, kemas rumah, jalan kaki. Di opis, di rumah pun boleh amalkan. Senaman yang ringkas tapi mampu membakar 100 kalori sehari dan tidak mustahil untuk anda hilang banyak kg.
Suka minum teh? Jangan minum teh biasa. Cuba amalkan teh hijau (kata omputih, green tea). Kenapa? Sebab kajian menunjukkan green tea membantu menjana tenaga lantas membantu membakar kalori dalam badan anda.
Tak cukup tidur? Ish.. ish.. Jangan begitu. Anda perlukan tidur yang secukupnya. Jika anda kurang tidur, ia boleh menyebabkan anda berasa lapar. Tetapi, jika anda tidur secukupnya terutama apabila anda tidak aktif boleh mengurangkan 6% kalori anda. Oleh itu, jangan berjaga hingga lewat malam. Tidur apabila perlu.
Selain 5 tips mudah ni, anda juga boleh amalkan supplement Shaklee yang diyakini selamat dan dihasilkan oleh bahan-bahan semulajadi sahaja. Anda juga tidak perlu berlapar. Yang penting, amalkan secara consistent dan amalkan tips mudah seperti yang kami share ni.

Anda boleh hubungi kami untuk order supplement anda. Atau, anda juga boleh beli secara online melalui link eSell ini.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=6dc876e513f15999edb45e390a906ee9
———————————————————
Puan Shima (SID # 885670)
msg/whatsapp: 0196972866
pm fb: http://bit.ly/PM_Kami
Pengedar Shaklee di Seremban / Damansara
———————————————————

**Disclaimer**

Leave a Reply