• Tips untuk Mudah Hamil – Fahami Ovulasi dan Kesuburan

    Sebenarnya, sebelum kita betul-betul bersedia untuk hamil, kita perlu fahamkan dulu tentang konsep ovulasi dan kesuburan wanita, terutamanya. Terutama bagi mereka yang mungkin ada masalah lambat hamil, sukar hamil. Jika kita tak faham konsep sebenar ovulasi dan kesuburan ni, memang sukar kita nak jangka bila sebenarnya waktu ovum kita mudah disenyawakan dengan sperma suami. Tempoh Period Benda paling kena buat dan ambil tahu ialah period cycle kita setiap bulan. Tetap atau tidak. Period cycle ni bermula daripada hari pertama sehinggalah ke hari pertama cycle seterusnya. Contoh, 30 March anda datang period dan ini adalah hari pertama. Kemudian 30 April, anda datang period sekali lagi. Jadi, tempoh period anda adalah daripada…

  • 15 Simptom Kanser Yang Anda Perlu Titik Beratkan

    Kita lebih tahu akan diri kita sendiri. Kita boleh sedar sekiranya ada sesuatu yang berlainan atau perubahan yang dialami badan kita. Oleh itu, untuk sebarang perubahan tersebut, sekiranya ia termasuk di dalam 15 simptom ini, anda digalakkan untuk terus berjumpa dengan pakar untuk pemeriksaan selanjutnya. Jangan biarkan berlarutan. Jika masalah kesihatan dapat diagnosed lebih awal seperti kanser atau masalah lain, anda mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda sendiri dengan mengikuti treatment yang disediakan dan disarankan oleh doktor anda. Jangan diamkan diri tau. Perubahan pada kulit Wujudnya spot baru pada kulit atau spot yang berubah size, bentuk, warna. Ada tanda yang kelihatan berlainan daripada sebelumnya. Petanda cancer kulit. Batuk yang berpanjangan Batuk…

  • YOUTH Skincare Beri Kesan Cepat Walaupun Organic

    Memang viral sangat sekarang ni, YOUTH skincare terbaru daripada Shaklee, seakan memberikan harapan baru kepada mereka yang selama ini mempunyai masalah kulit. Samada kulit berjerawat, berminyak, kusam, jeragat. YOUTH memberi kesan seawal 7 hari, bergantung kepada masalah atau rutin harian mereka. Ini benar, bukan rekaan. Bagaimana skincare yang organic, semulajadi seperti YOUTH Shaklee ini dapat memberikan kesan yang sangat cepat? Dalam tempoh kurang daripada 30 hari, ada yang liang pori semakin mengecil, kulit sunburn bertambah cerah dan sihat, kawah jerawat semakin rata, masalah jeragat semakin pudar. Kesan yang secepat ini adalah disebabkan oleh kandungan di dalam YOUTH. MUSCADINE GRAPE Familiar dengan bahan ini? Bahan ini juga terkandung di dalam supplement…

  • Kawah Jerawat Semakin Rata Dengan YOUTH

    Ramai yang ada masalah kawah jerawat yang tak mudah nak kurang, tak mudah nak hilang. Dah pelbagai skincare atau supplement amalkan, tapi masih ada masalah yang sama. Shaklee memastikan setiap product nya selamat, semulajadi, dan sentiasa berkesan. Dan disebabkan ini, Shaklee menghasilkan skincare premium YOUTH, selepas 8 tahun kajian dilakukan. Dan semestinya, skincare YOUTH ini ada patent tersendiri tau. Dah sedia untuk tengok testimoni mereka yang mempunyai masalah kawah jerawat yang ketara? Jom tengok. Subhanallah. Kesannya sangat ketara. Dalam masa yang singkat, mereka mendapat perubahan yang sangat mengagumkan. Sungguhpun begitu, YOUTH bebas daripada 1500 bahan kimia kosmetik yang berbahaya. Jadi, ianya sangat selama. YOUTH sangat berkesan kerana bahan yang digunakan…

  • Tips Untuk Recharge Diri

    RELAX, RECHARGE, REFOCUS Kita ni manusia biasa. Kadang-kadang memang sampai masanya kita rasa letih sangat. Penat sampai boleh timbul rasa “malas” nak buat apa-apa. Betul tak? Tapi, cuba kita fikir balik, perlu ke kita layan rasa penat, letih, malas, down kita tu berhari-hari, berminggu-minggu? Kalau asyik layan, memang tak kemana lah kita ni kan. Sama juga la dengan KakMah. Ada masanya, rasa penat sampai nak menangis je. Rasa nak jerit kuat-kuat bagi keluar rasa “serabut” dalam kepala, badan KakMah ni. Pernah tak rasa macam tu? Kalau pernah, KakMah nak share sedikit tips untuk recharge semula diri kita ni supaya boleh kembali fokus pada kerja, tanggungjawab, dan target kita. Solat Solat…