Kenapa Supplement Shaklee Berbeza dengan Jenama Lain?

Shaklee sebenarnya dah lama sangat menapak di Malaysia ni. Sejak dari zaman mak-mak kita lagi, around 90-an. Cuma, disebabkan kesedaran masyarakat zaman sekarang ni dan juga kerana penularan di media sosial, Shaklee semakin famous di mata masyarakat Malaysia sejak kebelakangan ini. Tahu tak, mana yang tahu, kenal, dan amalkan Shaklee sejak dari dulu lagi, dah berapa tahun mereka amalkan supplement Shaklee? Boleh dikatakan hampir mencecah lebih dari 30 tahun. Kalau lahir anak, memang dah besar panjang dah. Kenapa mereka ni sangat setia mengamalkan supplement Shaklee dan bukan jenama lain? Kenapa ada yang try-and-error supplement brand lain tapi still consume semula Shaklee dan consistent sampai sekarang?

Pernah dengar tentang Landmark Study?

Landmark Study ni lah salah satu sebab kenapa Shaklee ni sangat berbeza dengan supplement jenama lain. Sebab syarikat lain belum ada yang buat landmark study ni. Melalui landmark study ni lah membuktikan bahawa supplement Shaklee selamat diamalkan walaupun untuk jangkamasa yang panjang. Ini ialah antara sebab utama yang perlu anda fikirkan kenapa ramai yang setia dengan produk Shaklee ni.

Sebab lain? Jom tonton video ni dulu.

Secara ringkas, KakMah rungkaikan sedikit perbezaan Shaklee dan jenama lain di pasaran antarabangsa.

  1. Produk Shaklee dihasilkan melalui kajian saintifik secara mendalam, bukannya timbang kati belakang rumah aje. Lebih 100,000 ujian kualiti diadakan setiap tahun untuk memastikan produk Shaklee yang dihasilkan sentiasa SELAMAT.
  2. Pihak Shaklee bukan senang-senang nak campurkan bahan terbaru dalam sesuatu produk. Segala bahan semulajadi yang digunakan tu disaring sebanyak 350 kali untuk pastikan tiada bahan kimia, pesticides, bahan pencemaran.
  3. Sebanyak 125 kajian saintifik diterbitkan. Bukan calang-calang produk Shaklee dihasilkan. Setiap produk ada kajian tersendiri. Contoh seperti Nutriferon. 40 tahun tau kajian dijalankan sebelum terhasilnya nutriferon tu. Produk jenama lain?
  4. Produk Shaklee ber-patent. Patent ni bermaksud hakcipta terpelihara. Orang lain tak boleh ciplak. Shaklee mempunyai 71 produk patent dan patent-pending.
  5. Produk Shaklee bukan sahaja diamalkan oleh orang biasa-biasa aje tau. Begitu ramai tokoh antarabangsa yang turut mengamalkan supplement Shaklee bertahun lamanya. Salah satunya ialah angkasawan NASA iaitu si kembar Mark and Scott Kelly. Para athlete pun ramai sangat amalkan supplement Shaklee. Antaranya para athlete di Sukan Olimpik 2016 di Rio. Kebanyakan penerima medal adalah athlete yang consume Shaklee.

Angkasawan NASA

 

Athlete Shaklee di Olimpic Rio 2016

 

Kalau tak nak gak faham apa KakMah dok celoteh dalam ni, boleh buka website Shaklee sendiri. Shaklee is 100% proven safe. Dan berkali-kali kami katakan yang ini dibuktikan melalui clinical studies. Berbanding dengan omongan orang lain yang hanya berlandaskan Uncle Google.

Dah faham kenapa Shaklee berbeza dengan jenama lain?

Jadi? Apa lagi yang meragukan anda?

Jangan fikir lagi dan amalkan supplement Shaklee dengan yakin. Hubungi KakMah untuk info lanjut dan untuk order supplement anda.