Perlunya Kalsium Untuk Ibu Hamil

Ibu hamil sebenarnya sangat memerlukan kalsium. In fact, semua golongan masyarakat juga perlukan kalsium. Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi yang kuat. Ibu hamil berkongsi nutrisi dalam badan dengan bayi dalam kandungan. Zat besi, Vitamin C, Asid Folic, Protein. Dan paling penting, Kalsium. Jika nutrisi ini tidak di top-up melalui pemakanan samada dari bahan semulajadi atau supplement, badan anda mungkin tidak sihat seperti dulu.

Ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 1,000 mg kalsium setiap hari. Kalsium yang mencukupi bukan hanya membantu perkembangan tulang, gigi, gusi baby yang sihat. Malah, kalsium mencukupi juga membantu ibu untuk tidur lebih lena, bantu mengelakkan masalah sembelit, dan membantu mengurangkan masalah cramp kaki. Sering kita dengar, masalah paling utama ibu hamil adalah cramp kaki di waktu malam. Tidur terganggu akibat rasa tidak selesa, sukar nak membuang hingga boleh menyebabkan masalah sembelit atau buasir.

Cuba amalkan pengambilan kalsium mencukupi setiap hari. Pastikan produk yang anda pilih lengkap dengan magnesium dan vitamin D. Kerana dua nutrisi ini bantu penyerapan lebih maksima dalam badan. Shaklee menghasilkan Ostematrix yang lengkap dengan nutrisi yang diperlukan tulang ibu dan bayi. Ramai ibu-ibu berpuas hati dengan ostematrix shaklee ni. Tak percaya?

Tidur lena dan melawaskan perut. Tiada lagi masalah Sembelit.

 

Masalah kaki cramp tiada lagi. Usus pun dicuci bersih.

 

Tulang belakang tidak sakit lagi

 

Kebanyakan ibu hamil memang dah “declare” best friend dengan ostematrix ni. Sebab amat membantu.

Apa lagi yang Kalsium boleh berikan pada ibu yang sedang hamil?

Jadi, ibu-ibu masih fikir-fikir lagi samada nak amalkan minum susu atau ambil aje 4 biji ostematrix setiap malam? Jangan fikir lama. Nak mudah, sihat, semulajadi, no chemicals, tak mahal? Ostematrix jawapannya.

Roger Kak Mah untuk order okeh.

*Disclaimer*

Promosi Shaklee Bulan Februari 2017

Apa khabar Sahabat semua? Bagaimana permulaan tahun 2017 uolls? Adakah masih on track? Kalau ya, Alhamdulillah. Keep up the momentum. Kalau belum, jangan putus asa dan teruskan usaha, berdoa.

Nak tahu apa promosi bulan Februari 2017 ni? Sesuai sangat untuk semua golongan masyarakat. Dari untuk anak-anak, hinggalah dewasa. Ibu-ibu menyusu, bapa-bapa yang nak diet, anak-anak remaja yang masih belajar, dan ramai lagi.

Promosi Februari 2017

 

  • OSTEMATRIX
    • Beli 6 Percuma 1 – RM 366
    • Beli 2 Less 5% – RM 115.90
  • VITALEA FOR CHILDREN
    • Beli 3 Percuma 1 – RM 333
  • ALFALFA COMPLEX (S) 
    • Beli 1 Percuma 1 – RM 54 
    • Expiry Date: Ogos 2017
  • ALFALFA COMPLEX (L)
    • Beli 1 Percuma 1 – RM 98
    • Expiry Date: Jun 2017
  • LECITHIN
    • Beli 1 Percuma 1 – RM 53
    • Expiry Date: April 2017

Risau expiry date kejap sangat? Boleh ke makan lagi?

Boleh je. In fact, kalau uolls betul-betul consistent, tak culas makan, sebenarnya cukup dan sempat habis sebelum expiry date. Pengambilan alfalfa dalam 30-60 hari, lecithin pengambilan 30 hari. Sangat sempat. Tapi kalau culas, ada skip, memang sampai la expiry date.

Sebenarnya, supplement bukan macam makanan. Bila dah expired, tak boleh makan. Supplement bukan macam tu. Pengeluar supplement perlu meletakkan expiry date sebagai penanda aras ia tak boleh dijual lagi. Tapi masih boleh consume up to setahun dari tarikh luput. Selagi bau, warna, dan rasa tidak rosak. Tambah pula supplement Shaklee ni semulajadi, in shaa Allah, selamat dimakan.

Berminat nak grab promosi yang menjimatkan ni? Roger Kak Mah okeh.