Pentingkah Collagen untuk Sendi (Lutut)

Umum tahu, masalah sendi ni adalah satu kebiasaan terutama di kalangan orang tua dan wanita. Namun ramai juga di awal peringkat usia (30 atau 40-an) telah mula merasakan masalah kesihatan sendi terutama di bahagian lutut.

Bahasa saintifik untuk masalah sendi ini ialah Osteoathritis. Sendi mula rasa keradangan, kalsium berkurangan, menyebabkan lutut atau sendi lain rasa sakit. Pergerakan menjadi terbatas. Yang umat Islam, sukar untuk solat dengan betul. Terpaksa solat duduk. Masalah lutut ini menyebabkan sukar untuk membengkokkan lutut seperti mereka yang lain. Sakitnya, Allah saja yang tahu.

Osteoathritis (OA)

 

Collagen merupakan komponen terbesar untuk menghubungkan tisu-tisu dalam badan. Ia juga penting untuk kulit, saraf. Lebih kurang 30% daripada protein dalam badan adalah berasaskan collagen. Collagen membantu mengembalikan keanjalan pada sendi, mengurangkan kekejangan dan keradangan.

Sebab itu, ramai pengguna Shaklee yang mengamalkan Shaklee Collagen Powder merasakan perubahan yang amat ketara pada masalah lutut, terutamanya. Jom lihat beberapa testimoni pengambilan Collagen Shaklee secara consistent.

Dulu nak solat pun sakit, kini dah hilang.

Kesan seawal 5 sachet pengambilan.

Muka lembap, parut hilang. Lutut pun tak sakit dah.

 

Alhamdulillah. Semuanya dengan izin Allah.

Berminat nak cuba Shaklee Collagen Powder? Boleh roger Ummi sekarang.

*Disclaimer*

Siapa Saya 6 Bulan Dari Sekarang?

Orang kata, bermimpi itu tak salah. Bermimpi ni pun percuma aje. Tak perlu keluarkan duit untuk bermimpi. Dan berani bermimipi sesuatu di luar jangkaan adalah yang terbaik. Kerana kita akan berusaha untuk capai mimpi/impian tu. in shaa Allah, kejayaan menjadi milik kita.

6 bulan dari sekarang, apa yang saya impikan dan harapkan, terutama dalam bisnes shaklee ni?

Paling, paling, paling utama dan impian saya selama ni adalah menjadi seorang WAHM, dan dapat bonus shaklee 5 angka setiap bulan. Doakan saya dalam masa 6 bulan ni (iaitu sebelum Jun 2017), saya dapat mencapai impian saya ini. ameen. ameen. ameen.

Impian Kak Mah

Impian Kak Mah

Sebab tu sekarang, saya join #tsunamishaklee. in shaa Allah, saya lebih komited dan tekad dalam bisnes ni. Dan, saya juga akan aktif menulis di blog tercinta saya, celotehummi.com. in shaa Allah.

Doakan saya, kawan-kawan. ameen.

signature 3

Hobi Suami Isteri

Uolls mesti ada hobi yang boleh dikongsi bersama pasangan kan? Ada yang suka membaca buku sama-sama, memancing bersama, karaoke bersama. Macam kami, kami tak ada specific hobi. Kalau dulu, masa bujang, saya suka karaoke.   Ada masanya karaoke kat rumah aje dengan kakak-kakak, ada masanya, g juga pusat karaoke tu. huhu. Bila dah kahwin, I pun bersara. Kalahkan retis gitu.

Dengan suami, kami suka travelling, holiday. Dapat bermalam 1 malam pun jadilah. Asalkan keluar dari kesibukan rutin harian yang penuh stress tu. Haha. Kalau dah bercuti ni, semangat tu jadi positif semula. Sebab masa cuti, fikiran tenang, jumpa atau tengok perkara baru. Bermuhasabah diri kadang-kadang tu. Sebab tu sebolehnya kami luangkan masa bersama, g holiday.

Sejak kami bernikah, boleh kata setiap tahun kami g holiday. Samada dalam Malaysia atau jika ada rezeki, ke negara jiran. Dari berdua, bertiga, dan in shaa Allah, berempat pula nanti. Holiday ni pun, adalah bonding time tau. Dengan suami dan anak-anak.

Antara Lokasi Percutian yang Kami telah Pergi

Antara Lokasi Percutian yang Kami telah Pergi

 

Apa pula hobi uolls? Mari share dengan ahkak.

signature 3

Promosi Collagen Disember Ini

Shaklee ni macam tahu-tahu je bila masuk bulan Disember, ramai yang nak mendirikan rumahtangga. Bila dah nak sampai hari bersejarah ni, of course la bakal pengantin nak kulit berseri, glowing, anjal gitu. Kan? Sebab tu la Shaklee berikan promosi yang sangat best ni.

Promosi Disember 2016

Promosi Disember 2016

 

SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Beli 2, less 5% • RM566.20

atau

Beli 6, free 1 • RM1,788

  • boleh dapat FREE membership (jimat RM68.90)
  • terus dapat beli dengan harga ahli (discount 10-20%)
  • cashback bonus RM114
  • free postage (jimat RM10.60)

atau, uolls boleh register membership shaklee, dan dapatkan promosi carotomax buy 1+1 dengan setiap belian barang bernilai 150 uv. promotion ni hanya terhad untuk ahli shaklee sahaja.

Orait. Nak order Shaklee, cepat roger ahkak sekarang.

signature 3

Kenapa Saya Jatuh Cinta Dengan Vivix?

Kalau nak bercerita tentang produk favorite, semua produk Shaklee pun jadi favorite saya tau. Sebab saya memang amalkan kebanyakan produk Shaklee, sejak tahun 2012. Daripada supplement, skincare (NutriWhite), dan juga get clean products (sabun basuh baju, softener, etc). Kalau nak cerita tentang satu-satu supplement tu, memang panjang satu entri ni nanti. Hehe.

Tapi baru-baru ni saya amat menggemari dan jatuh cinta dengan Vivix, supplement anti oksidan tertinggi dan kuat. Pertama kali try Vivix semasa berpantang baru ni (September – November 2016). Disebabkan bersalin anak kedua, jarak anak pun dekat, saya perlu segera pulih dari luka bersalin (sebab saya ada jahitan selepas bersalin). Bila jarak anak dekat, perhatian lebih kepada si sulung, supaya dia tak terasa diabaikan. Kalau masa berpantang anak pertama, time baby tidur, kita boleh tidur. Tapi lahirnya baby kedua, time baby tidur, masa tu la kita spend time dan layan anak pertama. So, walaupun berpantang, saya uruskan juga Aisy. Mandikan dia, buatkan susu (or sometimes, breastfeed juga), tidurkan dia.

Vivix juga boleh diamalkan semasa Berpantang

Vivix juga boleh diamalkan semasa Berpantang

Alhamdulillah, selepas saya amalkan Vivix, saya lebih bertenaga. Walaupun tidur lambat (around pkl 11-12 pm), saya tetap bertenaga keesokan harinya. Jahitan bersalin pun cepat tertanggal. Dan saya mampu uruskan anak sulung saya. Walaupun permulaannya agak sukar sebab belum biasa lagi, dengan anak tantrum nya. Tapi lama-kelamaan, Alhamdulillah, semakin teratur.

Susu badan? Alhamdulillah, memang banyak. Dan cukup for both kids. Ya, saya continue breastfeeding si abd Aisy. In shaa Allah, sampai umur 2 tahun. Sebab memang itu niat saya dulu. Semoga Allah permudahkan. Ameen.

Uolls terutama yang dah ramai anak tu, silalah cuba vivix. Nanti kita pun awet muda tau. Sihat luaran dan dalaman. Jika baru lepas bersalin pun, amat digalakkan amalkan Vivix. Terutama yang bersalin secara pembedahan (ceaser). In shaa Allah, cepat sihatnya.

Kalau nak tahu lebih lagi tentang Vivix dan nak order Vivix, roger ahkak okeh.

signature 3