• Pentingkah Collagen untuk Sendi (Lutut)

    Umum tahu, masalah sendi ni adalah satu kebiasaan terutama di kalangan orang tua dan wanita. Namun ramai juga di awal peringkat usia (30 atau 40-an) telah mula merasakan masalah kesihatan sendi terutama di bahagian lutut. Bahasa saintifik untuk masalah sendi ini ialah Osteoathritis. Sendi mula rasa keradangan, kalsium berkurangan, menyebabkan lutut atau sendi lain rasa sakit. Pergerakan menjadi terbatas. Yang umat Islam, sukar untuk solat dengan betul. Terpaksa solat duduk. Masalah lutut ini menyebabkan sukar untuk membengkokkan lutut seperti mereka yang lain. Sakitnya, Allah saja yang tahu.   Collagen merupakan komponen terbesar untuk menghubungkan tisu-tisu dalam badan. Ia juga penting untuk kulit, saraf. Lebih kurang 30% daripada protein dalam badan…

  • Siapa Saya 6 Bulan Dari Sekarang?

    Orang kata, bermimpi itu tak salah. Bermimpi ni pun percuma aje. Tak perlu keluarkan duit untuk bermimpi. Dan berani bermimipi sesuatu di luar jangkaan adalah yang terbaik. Kerana kita akan berusaha untuk capai mimpi/impian tu. in shaa Allah, kejayaan menjadi milik kita. 6 bulan dari sekarang, apa yang saya impikan dan harapkan, terutama dalam bisnes shaklee ni? Paling, paling, paling utama dan impian saya selama ni adalah menjadi seorang WAHM, dan dapat bonus shaklee 5 angka setiap bulan. Doakan saya dalam masa 6 bulan ni (iaitu sebelum Jun 2017), saya dapat mencapai impian saya ini. ameen. ameen. ameen. Sebab tu sekarang, saya join #tsunamishaklee. in shaa Allah, saya lebih komited…

  • Hobi Suami Isteri

    Uolls mesti ada hobi yang boleh dikongsi bersama pasangan kan? Ada yang suka membaca buku sama-sama, memancing bersama, karaoke bersama. Macam kami, kami tak ada specific hobi. Kalau dulu, masa bujang, saya suka karaoke.   Ada masanya karaoke kat rumah aje dengan kakak-kakak, ada masanya, g juga pusat karaoke tu. huhu. Bila dah kahwin, I pun bersara. Kalahkan retis gitu. Dengan suami, kami suka travelling, holiday. Dapat bermalam 1 malam pun jadilah. Asalkan keluar dari kesibukan rutin harian yang penuh stress tu. Haha. Kalau dah bercuti ni, semangat tu jadi positif semula. Sebab masa cuti, fikiran tenang, jumpa atau tengok perkara baru. Bermuhasabah diri kadang-kadang tu. Sebab tu sebolehnya kami…

  • Promosi Collagen Disember Ini

    Shaklee ni macam tahu-tahu je bila masuk bulan Disember, ramai yang nak mendirikan rumahtangga. Bila dah nak sampai hari bersejarah ni, of course la bakal pengantin nak kulit berseri, glowing, anjal gitu. Kan? Sebab tu la Shaklee berikan promosi yang sangat best ni.   SHAKLEE COLLAGEN POWDER Beli 2, less 5% • RM566.20 atau Beli 6, free 1 • RM1,788 boleh dapat FREE membership (jimat RM68.90) terus dapat beli dengan harga ahli (discount 10-20%) cashback bonus RM114 free postage (jimat RM10.60) atau, uolls boleh register membership shaklee, dan dapatkan promosi carotomax buy 1+1 dengan setiap belian barang bernilai 150 uv. promotion ni hanya terhad untuk ahli shaklee sahaja. Orait. Nak…

  • Kenapa Saya Jatuh Cinta Dengan Vivix?

    Kalau nak bercerita tentang produk favorite, semua produk Shaklee pun jadi favorite saya tau. Sebab saya memang amalkan kebanyakan produk Shaklee, sejak tahun 2012. Daripada supplement, skincare (NutriWhite), dan juga get clean products (sabun basuh baju, softener, etc). Kalau nak cerita tentang satu-satu supplement tu, memang panjang satu entri ni nanti. Hehe. Tapi baru-baru ni saya amat menggemari dan jatuh cinta dengan Vivix, supplement anti oksidan tertinggi dan kuat. Pertama kali try Vivix semasa berpantang baru ni (September – November 2016). Disebabkan bersalin anak kedua, jarak anak pun dekat, saya perlu segera pulih dari luka bersalin (sebab saya ada jahitan selepas bersalin). Bila jarak anak dekat, perhatian lebih kepada si…