• Adakah Rumah Kita Mesra Alam?

    Sejak ada anak, baru ada kesedaran tentang chemicals, etc. Sebelum ni biaq pi la (cara orang Kedah habaq). Hehe. Paraben pun tak tahu apa tu. Pada awal kelahiran Aisy, kulit dia agak sensitif. Tak sesuai guna sabun baby biasa. Apa akal barangan Shaklee baby belum masuk Malaysia time tu (sekarang pun belum. dalam proses). Hehe. Kalau tak, memang guna tu je. So, cari sabun mandi baby yang hypoallergenic. Tak cukup dengan tu je. Sabun basuh baju-baju dia pun terpaksa tukar. Bermulalah guna fresh laundry concentrate from Shaklee. Alhamdulillah, since then, kulit Aisy bertambah sihat. And for his bottles, guna dish wash concentrate ni. sisa susu tak melekat, puting botol bersih.…

  • Kenapa Shaklee Jadi Pilihan Hati?

    Perkenalan saya dengan supplement Shaklee ni masa saya tengah usaha nak hamil. Sahabat saya suggest. Sebab masa tu, saya baru lepas keguguran kandungan pertama. Saya bermula tahun 2012. Walaupun time tu belum ada rezeki untuk hamil, tapi apa yang buat saya jatuh cinta dengan produk shaklee ialah saya dapat kesan positif lain terutama kat kulit muka ni. Hehe. Bila dah seronok consume supplement Shaklee, dah rasa kelebihan dan khasiat dia, saya decide nak join bisnes Shaklee pula. Lagi pun, bisnes shaklee ni sangat adil. U buat, u dapat. U buat bodo, takdo apo u dapat. Nganga je la sorg-sorg. Jangan salahkan org lain kalau u tak success. Itulah bisnes Shaklee.…

  • #makanakdua – Apa Perasaan Uolls?

    Alhamdulillah, syukur, kerana saya telah dikurniakan dua cahaya mata. Anak saya yang kedua, baru je dilahirkan September lepas (semasa hari raya Aidiladha). ^^ Bila dah masuk anak 2 ni, tiba-tiba sedar diri untuk jaga diri sendiri (dari segi kesihatan, kecantikan, “diri”). Kalau dulu, even before ada anak pun, langsung tak kisah nak jaga diri sendiri. Haha. Sungguh. Terutama bab “kecantikan” tu. Nak make up, memang sangatlah saya malas. Kesihatan? Saya ni jenis malas nak bersenam. Haihh.   Masa mula-mula kerja, bujang masa tu, saya gain weight yang teramat sangat. Mana taknya, masa tu kat tempat kerja saya, break sampai 3 kali; pagi, lunch, petang. Haha. Bayangkan kalau setiap kali break…

  • Shaklee dan Landmark Study

    Adakah anda pernah dengar tentang Landmark Study? Adakah anda sedar, sakit ni tak datang semalaman. Sakit ni tak terjadi sekelip mata. Ada penyakit yang ambil masa bertahun-tahun, mungkin 10-30 tahun untuk develop. Betul tak?   Pelbagai faktor boleh menyumbang kepada wujudnya penyakit. Antaranya pemakanan, lifestyle semua ni boleh jadi penyebab sesuatu penyakit. dan…. Apa fungsi landmark study ni? Landmark study menjalankan kajian ke atas mereka yang mengamalkan sesuatu supplement untuk suatu tempoh yang lama. Tahukah uolls yang tak banyak syarikat supplement yang berani buat landmark study ni. Kenapa? Itu tanya brand tu sendiri eh. Sebelum beli, cer tanya, “ada landmark study”? Landmark study Shaklee menunjukkan mereka yang mengamalkan Shaklee mempunyai…

  • Cara Bayar Zakat Melalui Maybank2u (Online)

    Saya rasa, pasti ramai yang dah tahu cara untuk membayar zakat secara online kan. Dan kebanyakan perbankan online sekarang pun dah menawarkan khidmat pembayaran zakat ni dalam website mereka masing-masing. Zakat ni ada macam-macam jenis zakat. Zakat harta, zakat perniagaan, zakat emas, dan macam-macam lagi. Untuk lebih info, boleh layari website Pusat Zakat negeri masing-masing. Saya nak share langkah-langkah untuk melunaskan zakat melalui sistem perbankan online Maybank iaitu Maybank2u. Semoga bermanfaat untuk anda. Semoga bermanfaat untuk anda. Dan selamat melaksanakan tanggungjawab kita sebagai umat Islam, in shaa Allah.