Adakah Rumah Kita Mesra Alam?

Sejak ada anak, baru ada kesedaran tentang chemicals, etc. Sebelum ni biaq pi la (cara orang Kedah habaq). Hehe. Paraben pun tak tahu apa tu.

Pada awal kelahiran Aisy, kulit dia agak sensitif. Tak sesuai guna sabun baby biasa. Apa akal barangan Shaklee baby belum masuk Malaysia time tu (sekarang pun belum. dalam proses). Hehe. Kalau tak, memang guna tu je. So, cari sabun mandi baby yang hypoallergenic.

Tak cukup dengan tu je. Sabun basuh baju-baju dia pun terpaksa tukar. Bermulalah guna fresh laundry concentrate from Shaklee. Alhamdulillah, since then, kulit Aisy bertambah sihat.

And for his bottles, guna dish wash concentrate ni. sisa susu tak melekat, puting botol bersih.

Go Green

Slowly, walaupun mungkin pada sesetengah orang supplement or barangan Shaklee ni mahal, tapi pada saya, saya perlu tukar pada Shaklee. Beli sikit-sikit, lama-lama satu rumah tukar kepada Shaklee. Sebab saya percaya dan sangat yakin, Shaklee dihasilkan daripada 100% bahan semulajadi. Ladang-ladang yang Shaklee tanam bahan mentah pun, adalah ladang organik. Tak guna racun untuk singkirkan perosak. Even nak tangkap ikan untuk Omega Guard pun, guna satelit tau. Ekau hado? Hehe.

Shaklee memang mengutamakan kehijauan alam semulajadi. Motto nya pun sentiasa selamat, sentiasa berkesan, sentiasa semulajadi kan.

So, uolls bila nak bertukar kepada produk Shaklee? Dari supplement, households, skincare pun ada tau. Jom tukar and lets go green.

roger ahkak kalau nak shaklee ok.

signature 3

Kenapa Shaklee Jadi Pilihan Hati?

Perkenalan saya dengan supplement Shaklee ni masa saya tengah usaha nak hamil. Sahabat saya suggest. Sebab masa tu, saya baru lepas keguguran kandungan pertama. Saya bermula tahun 2012. Walaupun time tu belum ada rezeki untuk hamil, tapi apa yang buat saya jatuh cinta dengan produk shaklee ialah saya dapat kesan positif lain terutama kat kulit muka ni. Hehe.

Pengedar Shaklee Seremban

Bila dah seronok consume supplement Shaklee, dah rasa kelebihan dan khasiat dia, saya decide nak join bisnes Shaklee pula. Lagi pun, bisnes shaklee ni sangat adil. U buat, u dapat. U buat bodo, takdo apo u dapat. Nganga je la sorg-sorg. Jangan salahkan org lain kalau u tak success. Itulah bisnes Shaklee.

Dan kenapa dan apa yang buat saya kekal dengan shaklee ni dan masih consistent amalkan supplement shaklee ialah because of everything. Dari landmark study nya, marketing system nya, shaklee effect nya. Everything. Alhamdulillah. Allah bukakan jalan dan temukan saya dengan bisnes ni.

And of course, saya buat bisnes ni bukan takat nak dapat side income je. Saya nak change kepada main income. Settlekan segala hutang, having my time freedom. And most important thing is, become a WAHM. in shaa Allah.

Pada yang membaca, doakan saya ya. Doakan saya jadi WAHM sebelum September 2017 dengan income berpuluh ribu setiap bulan. Ameen.

signature 3

#makanakdua – Apa Perasaan Uolls?

Alhamdulillah, syukur, kerana saya telah dikurniakan dua cahaya mata. Anak saya yang kedua, baru je dilahirkan September lepas (semasa hari raya Aidiladha). ^^ Bila dah masuk anak 2 ni, tiba-tiba sedar diri untuk jaga diri sendiri (dari segi kesihatan, kecantikan, “diri”). Kalau dulu, even before ada anak pun, langsung tak kisah nak jaga diri sendiri. Haha. Sungguh. Terutama bab “kecantikan” tu. Nak make up, memang sangatlah saya malas. Kesihatan? Saya ni jenis malas nak bersenam. Haihh.

Permata Hati Saya

Permata Hati Saya

 

Masa mula-mula kerja, bujang masa tu, saya gain weight yang teramat sangat. Mana taknya, masa tu kat tempat kerja saya, break sampai 3 kali; pagi, lunch, petang. Haha. Bayangkan kalau setiap kali break pun makan. Haaaa.. Cam no tu?

Bila ada Aisy pun masih tak sedar diri nak jaga penampilan. Nasib baik lepas bersalin turun 20kg (10kg lesser dari sebelum hamil). Ramai puji I kurus, uolls. Hehe. Memang pun. Alhamdulillah. So, maintain takat tu je beratnya sampai la pregnant Ayra.

Ni dah anak 2, baru rasa badan ni perlu dijaga. Dalaman dan juga luaran. Sebabnya, nak “guna” badan ni lama lagi. Kalau tak jaga, nanti kulit cepat berkedut, berat badan tak terkawal, risiko terdedah dengan pelbagai penyakit sebab tak aktif. Nauzubillah.

Sebab tu sekarang ni, saya nak jaga diri saya betul-betul. Sebab anak-anak dan suami perlukan saya. Dan saya masih ada mak ayah untuk dijaga. Kalau saya sakit, siapa nak jaga mereka. Kan?

Jom sama-sama sihat and be a gorgeous woman.

signature 3

Shaklee dan Landmark Study

Adakah anda pernah dengar tentang Landmark Study?

Adakah anda sedar, sakit ni tak datang semalaman. Sakit ni tak terjadi sekelip mata. Ada penyakit yang ambil masa bertahun-tahun, mungkin 10-30 tahun untuk develop. Betul tak?

Keputusan Landmark Study Shaklee

Keputusan Landmark Study Shaklee

 

Pelbagai faktor boleh menyumbang kepada wujudnya penyakit. Antaranya pemakanan, lifestyle semua ni boleh jadi penyebab sesuatu penyakit.

dan….
Apa fungsi landmark study ni?

Landmark study menjalankan kajian ke atas mereka yang mengamalkan sesuatu supplement untuk suatu tempoh yang lama. Tahukah uolls yang tak banyak syarikat supplement yang berani buat landmark study ni. Kenapa? Itu tanya brand tu sendiri eh. Sebelum beli, cer tanya, “ada landmark study”?

Landmark study Shaklee menunjukkan mereka yang mengamalkan Shaklee mempunyai risiko lebih rendah untuk mendapat penyakit kritikal, jika dibandingkan dengan mereka yang mengamalkan supplement jenama lain atau mereka yang tidak mengamalkan sebarang supplement.

Sebagai contoh, diabetes (rujuk graf kat atas tu). 3.5% berisiko, berbanding 8-10% untuk mereka yang tidak mengamalkan supplement shaklee.

Sebab tu, saya dan SID lain sangat yakin untuk mengamalkan supplement Shaklee secara consistent dan untuk suatu tempoh yang lama. Banyak kebaikan yang saya perolehi. Antaranya badan bertenaga, kulit makin sihat. In shaa Allah. Semua ni dengan izin Allah jua.

Ehem. Jadi, adakah uolls masih ragu-ragu lagi dengan shaklee? Keputusan di tangan uolls, maka terpulang pada uolls okeh. Jangan cakap akak tak payung. Hahaha.

Nak order shaklee?
Roger ahlak cepat.

signature 3

Cara Bayar Zakat Melalui Maybank2u (Online)

Saya rasa, pasti ramai yang dah tahu cara untuk membayar zakat secara online kan. Dan kebanyakan perbankan online sekarang pun dah menawarkan khidmat pembayaran zakat ni dalam website mereka masing-masing.

Zakat ni ada macam-macam jenis zakat. Zakat harta, zakat perniagaan, zakat emas, dan macam-macam lagi. Untuk lebih info, boleh layari website Pusat Zakat negeri masing-masing.

Saya nak share langkah-langkah untuk melunaskan zakat melalui sistem perbankan online Maybank iaitu Maybank2u. Semoga bermanfaat untuk anda.

cara bayar zakat online

image image image image image image image image

Semoga bermanfaat untuk anda. Dan selamat melaksanakan tanggungjawab kita sebagai umat Islam, in shaa Allah.

signature 3