• Kenapa Anda Perlukan Meal Shakes Shaklee?

    Adakah anda mencari supplement multivitamin dalam bentuk minuman, yang bukan sahaja boleh diambil oleh dewasa, malah kanak-kanak juga boleh. Pendek kata, supplement seisi keluarga. Shaklee menghasilkan Meal Shakes yang rasanya amat digemari oleh semua peringkat umur. Terutama di bulan Ramadhan ni, memang ramai menyimpan stok Meal Shakes untuk bantu memberikan tenaga pada mereka sepanjang berpuasa. Kanak-kanak juga boleh minum dan amalkan ketika bersahur. In shaa Allah, kekal bertenaga hingga ke waktu berbuka nanti. Seperti supplement Shaklee yang lain, dan bersesuaian dengan moto nya yang sentiasa selamat, semulajadi ni.. Meal Shakes juga dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi seperti kacang soya, buah-buahan, sayur-sayuran. Ia juga mengandungi khasiat lactalbumin iaitu sejenis organisma protein yang…

  • 5 Tips Ukur Kaki Anak Untuk Beli Kasut Baru

    Haaa… Bulan ramadhan dah kunjung tiba. Anak-anak dah mula berpuasa ke? Kalau dah, Alhamdulillah. Bolehlah reward kan mereka dengan membeli kasut baru. Orang kata, kasut raya. Kan? Sekadar untuk menaikkan semangat mereka, supaya boleh berpuasa penuh. In shaa Allah. Nak beli kasut baru untuk anak-anak, sama juga tips nya macam kita yang dewasa ni nak mencari kasut baru. Paling penting keselesaan dan tak memudaratkan kesihatan kaki. Kalau terlalu kecil, sempit, nak jalan jauh pun sakit. Kalau terlalu besar, kejap-kejap terbuka. Oleh itu, penting untuk cari saiz dan jenis kasut yang bersesuaian dengan anak-anak. Ummi nak share serba sikit tips untuk ukur dan mencari kasut anak. Pastikan anak berdiri semasa memilih…

  • Antara Babywearing dan Stroller – Mana Lagi Baik?

    Ramai bertanya pada ummi, mana lagi better; babywearing atau stroller? Kendong atau biarkan baby dalam stroller. Bermacam pendapat dan pandangan dari ibu-ibu juga si bapa. Pelbagai persepsi kita dengar tentang 2 cara ini. Sebenarnya, ikut keselesaan, kehendak, dan keperluan masing-masing. Ummi hanya ingin berkongsi pandangan ummi tentang mengendong dan juga memasukkan bayi ke dalam stroller. Apa yang ummi lihat, dan apa perbezaannya yang ummi rasakan. Terpulang pada anda samada ingin terima, atau mencuba sendiri. Secara umumnya, kedua-duanya ada kebaikan dan keistimewaan tersendiri. Jom kita tengok satu-satu. Kebaikan Babywearing Mudah nak shopping (tak perlu risau keberadaan anak) Tangan si pemakai (babywearer) lepas dan boleh buat kerja lain Memberi keselesaan pada baby…

  • Lecithin, Meal Shakes, Vitalea Children ada Promosi Jun 2016

    Walaupun hari ni dah 6 Jun, tapi rasanya masih belum terlewat untuk Ummi kongsikan dengan anda semua, apakah promosi Shaklee bulan Jun 2016 ni. Sempena bulan kelahiran Ummi, Shaklee pun bagi promosi meletops punya.. Hehe.. Sesuai sangatlah dengan bulan Ramadhan..   Jika ingin tahu lebih lanjut tentang 3 supplement hebat ni, boleh click link berikut: Vitalea for Children – Retail Price: RM 111 Meal Shakes – Retail Price: RM 113.75 Lecithin – Retail Price: RM 52.50 Supplement ini sesuai diamalkan sepanjang bulan Ramadhan ini. Yang dewasa, boleh amalkan Meal Shakes dan Lecithin. Yang kanak-kanak, boleh amalkan Meal Shakes dan Vitalea for Children. Supplement ini membantu anda lebih bertenaga, ceria, tidak…

  • 10 Punca Penyusuan Susu Ibu Boleh Gagal

    Menjadi keinginan seorang ibu yang baru melahirkan anak, terutama anak pertama, ingin menyusukan bayinya 100% tanpa campur dengan susu formula (FM). Mungkin ramai tidak tahu, pemberian FM pada peringkat awal kelahiran bayi boleh memberi risiko kepada bayi. Sebenarnya, setiap ibu telahpun ditentukan rezeki susu untuk anaknya. Definisi banyak atau kurang, bergantung kepada pemikiran ibu itu sendiri. Secara jujur, berapa pun jumlah susu yang kita hasilkan, adalah sebenarnya mencukupi untuk keperluan anak. Oleh itu, ibu-ibu tak perlu risau dan cemas, hingga mengambil keputusan untuk memberikan FM kepada bayi. Benar, menyusukan bayi adalah tidak semudah disangka. Perlukan azam dan semangat yang kuat untuk jayakannya. Kita lihat apakah antara 10 sebab atau punca…