• Testimoni: Susu Drop Tanpa ESP

    Testimoni hangat sungguh ni sebab fresh lagi, baru keluar dari ladang. Hehe. Al-kisahnya, customer ni pada permulaan memang ambil supplement Shaklee untuk bantu berikan dia tenaga, tambahkan susu sepanjang journey penyusuan susu ibu ni. Dan, ada satu minggu ni dia buat eksperimen. Tak minum ESP selama seminggu. Ish… ish… hehe… Tengok apa dia kata… Sabar je la… Sanggup buat eksperimen.. hehe… Bila perasan susu dah drop, dia pun cepat-cepat lah minum semula ESP. dan Alhamdulillah, susu kembali meriah seperti sebelum ni. Haaa, kan dah kata, in shaa Allah, ESP membantu dalam perjalanan kita sebagai seorang ibu yang ingin menyusukan anak sehingga umur 2 tahun ni. Sebab, ESP ada khasiat protein.…

  • Infographic: Tips Pilih Carrier Babywearing Mengikut Umur

    Satu lagi “baby gear” yang ibu bapa perlu ada ialah baby carrier. Well, kalau nak dibandingkan antara Stroller dan Babywearing ni, sudah semestinya ummi akan pilih Babywearing. Salah satu sebab ialah, baby rapat dengan kita, lagi akrab dan mudah nak handle bila berjalan. Tak perlu nak sorong stroller. Hehe. Tapi atas pilihan masing-masing. Ada sesetengah orang, tak dapat nak ber-babywearing disebabkan faktor kesihatan. Jadi, stroller lah jadi pilihan. Yang mana ok, cuba carrier ni dulu. Ummi nak share bagaimana untuk memilih carrier yang sesuai mengikut peringkat umur. Kalau berceloteh panjang lebar, risau nanti kot tak faham. Kan? Jadi, ummi dah sediakan satu infographic khas untuk panduan pembaca. Kalau ada sebarang…

  • 9 Tips Nak Pilih Stroller Anak

    Ada sahabat bertanyakan pada ummi tentang tips untuk pilih stroller yang sesuai untuk anak. Well, ummi ni takde la “terer” sangat bab ni. Tapi, in shaa Allah, dengan sedikit research dari website sana-sini, ummi simpulkan dalam post ummi kali ni. Ok? Semoga bermanfaat kepada anda semua, terutama “first-time-parents”. Stroller atau “kereta sorong anak” ni adalah salah satu benda yang ibu bapa “perlu” ada. Bukan kata wajib, tapi sekurang-kurangnya perlu satu peralatan yang bantu “membawa” bayi (atau anak) bila kita nak berjalan. Tapi jika tanya ummi, antara stroller atau baby-wearing, ummi akan pilih baby-wearing. Hehe. Nanti ummi buat satu post pasal baby-wearing pula ya? Ada 9 tips untuk anda pertimbangkan sebelum…