• Testimoni: Susu Drop Tanpa ESP

    Testimoni hangat sungguh ni sebab fresh lagi, baru keluar dari ladang. Hehe. Al-kisahnya, customer ni pada permulaan memang ambil supplement Shaklee untuk bantu berikan dia tenaga, tambahkan susu sepanjang journey penyusuan susu ibu ni. Dan, ada satu minggu ni dia buat eksperimen. Tak minum ESP selama seminggu. Ish… ish… hehe… Tengok apa dia kata… Sabar je la… Sanggup buat eksperimen.. hehe… Bila perasan susu dah drop, dia pun cepat-cepat lah minum semula ESP. dan Alhamdulillah, susu kembali meriah seperti sebelum ni. Haaa, kan dah kata, in shaa Allah, ESP membantu dalam perjalanan kita sebagai seorang ibu yang ingin menyusukan anak sehingga umur 2 tahun ni. Sebab, ESP ada khasiat protein.…

  • Infographic: Tips Pilih Carrier Babywearing Mengikut Umur

    Bila hamil, bermulalah kita fikir macam-macam nak sediakan untuk bakal baby kita tu kan? Selain daripada baju, pampers, barangan mandian, mesti parents fikir juga tentang “baby gear” yang mereka perlu miliki. “Baby gear” ni membantu memudahkan parents untuk bawa anak berjalan-jalan. Selain daripada perlu dukung anak, ibu bapa juga boleh dapatkan “baby gear” ini. Salah satu “baby gear” yang ibu bapa perlu ada ialah baby carrier (baby-wearing). Well, kalau nak dibandingkan antara Stroller dan Babywearing ni, sudah semestinya KakMah memilih Baby-wearing. Salah satu sebab ialah, baby rapat dengan kita, lagi akrab dan mudah nak handle bila berjalan. Tak perlu nak sorong stroller. Hehe. Tapi atas pilihan masing-masing. Ada sesetengah orang,…

  • 9 Tips Nak Pilih Stroller Anak

    Ada sahabat bertanyakan pada KakMah tentang tips untuk pilih stroller yang sesuai untuk anak. Well, KakMah ni takde la “terer” sangat bab ni. Tapi, in shaa Allah, dengan sedikit research dari website sana-sini, KakMah simpulkan dalam post kali ni. Ok? Semoga bermanfaat kepada anda semua, terutama “first-time-parents”. Stroller atau “kereta sorong anak” ni adalah salah satu benda yang ibu bapa “perlu” ada. Bukan kata wajib, tapi sekurang-kurangnya perlu satu peralatan yang bantu “membawa” bayi (atau anak) bila kita nak berjalan. Sekarang ni, banyak sangat jenis stroller yang ada di pasaran. Yang boleh lipat-lipatlah, yang boleh basuhlah, macam-macam lagi. So, apa ciri yang anda perlu menitik beratkan apabila memilih stroller untuk…