• 7 Tips Untuk Amalkan Pemakanan Sihat Pada Anak

    Pemakanan yang sihat ni penting untuk pembesaran anak-anak. Bila anak-anak makan makanan berkhasiat, mengikut diet yang betul, in shaa Allah, mereka akan lebih sihat, ceria, bijak, kuat. Jadi, penting untuk kita sebagai ibu bapa untuk memastikan anak-anak makan dengan cara yang betul. Tapi runsing macam mana nak ajar anak makan benda yang sihat? Mengenalkan tentang piramid makanan Ibu bapa tahu tak piramid makanan tu apa? Sebelum ajar anak-anak, ibu bapa perlulah tahu dulu kan. Bermula dengan paling atas sekali seperti lemak minyak, gula, garam. Bila kt atas, size dia paling kecil dan bermakna pengambilan makanan pada atas piramid ni adalah sangat sedikit. Diikuti dengan susu atau produk tenusu (1-2 hidangan),…

  • 5 Mitos Tentang Keguguran Yang Anda Perlu Tahu

    Pengalaman keguguran sememangnya bukan senang nak hadapi. Bila zuriat yang kita nanti-nantikan tiba-tiba hilang begitu sahaja, pastinya perasaan sedih tu tak dapat dibendung. So, memang setiap mom-to-be akan berasa risau akan keguguran. Terutama di awal kehamilan. Selagi anak dalam rahim kita belum dilahirkan, selagi tu rasa risau tu tetap ada. Kebanyakan keguguran berlaku di trimester pertama. Namun, setiap bakal ibu perlu menjaga diri, kesihatan diri agar kandungan anda sentiasa sihat dan selamat dilahirkan kelak. In shaa Allah. MITOS 1: Jika anda pernah gugur sekali, kebarangkalian untuk gugur lagi sangat tinggi Totally, TAK semestinya. Pengalaman ummi sendiri. Ya, ummi pernah keguguran masa di awal pernikahan. Walaupun lama juga menunggu untuk kehamilan…

  • Antara Perubahan Dialami Oleh Seorang Lelaki Bergelar Ayah

    Seorang lelaki kebanyakannya ingin digelar sebagai seorang ayah kepada zuriatnya sendiri. Bila isteri hamil, percayalah, suami yang terlebih excited. Hehe. Alhamdulillah. Tahniah kerana anda telah / bakal bergelar ayah. Pelbagai gelaran bapa kita ada. Ayah / abah / papa / abi / daddy / dad (nak juga omputih). Walau apa pun gelaran ayah yang ada pada mereka, mereka tetap seorang ayah. Dan…. akan ada banyak perubahan yang dialami oleh mereka ni. Ada yang mitos, sebab masih ada cara penyelesaian. Bersediakah anda untuk merubah kepada alam seorang ayah? 1. Tiada lagi “me” time Well, bila dah ada anak ni, perasaan untuk ada masa “berseorangan” tu mungkin dah hilang. Tapi sebenarnya anda…

  • UNDER MAINTENANCE

    Kepada semua pembaca setia supplement4all.blogspot.com, kami telah bertukar kepada www.celotehummi.com. Tapi tunggu ya, kami sedang menyiapkan blog kami untuk tatapan anda.  

  • Pengedar Shaklee Kawasan Taman Seremban Jaya

    Mesti ramai duduk kat Taman Seremban Jaya, Senawang, kan? Mana tak nya, kawasan taman perumahan ni sangat luas. Ada lebih dari 5 fasa. Sampai lah ke Bandar Seremban Selatan. Pastu dekat pula dengan Station KTM Sg Gadut. Mesti ramai lalu lalang kawasan ni. Nak ke Rembau, SDAR. Mencari supplement Shaklee? Mencari pengedar shaklee yang boleh COD ke tempat anda di sekitar Taman Seremban Jaya ni? Kamilah orang yang anda cari.   Kawasan-kawasan sekitar seperti: ✔ Taman Tuanku Jaafar ✔ Bandar Seremban Selatan ✔ Taman Pinggiran Senawang ✔ Taman Tengku Ampuan Najihah ✔ SDAR ✔ Taman Senangin ✔ KTM Sg Gadut ✔ KTM Senawang dan lain-lain tempat sekitar Seremban / Senawang,…