• 7 Cara Untuk Dapatkan Tulang Yang Sihat Selain Supplement Kalsium

    Pengambilan makanan yang seimbang boleh membantu membina tulang yang lebih sihat dan kuat, selain daripada pengambilan kalsium (supplement atau susu) semata-mata. Kalsium amatlah penting dan perlu ada pada tahapnya dalam badan kita. Ini untuk mengelak daripada masalah tulang yang sering kita dengar iaitu osteoporosis. Osteoporosis ni adalah dimana tulang semakin lemah dan rapuh. Pengambilan kalsium adalah salah satu alternatif. Tapi bukan hanya daripada supplement, anda juga boleh dapatkan daripada nutrisi lain. Pengambilan kalsium yang anda perlukan setiap hari ialah min 1,000 mg untuk dewasa.   1. Pengambilan susu (tenusu) Susu lembu ada 300 mg kalsium dalam satu cawan. Yang fresh tau. Cheese dan yogurt pun ada juga khasiat kalsium Selain…

  • Risau Berat Badan Naik Selepas Bersalin? Cuba 7 Tips ini

    Kebanyakan ibu yang sedang hamil, perkara pertama paling dirisaukan ialah berat badan selepas bersalin/berpantang. Tambah pula kalau berat badan naik mendadak dan mencanak-canak semasa hamil. Lagilah hati tu risau dan gundah gulana kan? Sebelum nak dekat-dekat bersalin tu, macam-macam yang anda google nak cari cara untuk turunkan berat badan, cari produk itu ini. Meh kami nak share dengan anda 7 tips mudah untuk bantu anda turunkan berat badan selepas bersalin/berpantang.   1. Breastfeeding (Menyusukan Bayi) Cara paling mudah untuk bantu anda menurunkan berat badan adalah dengan menyusukan bayi anda. Tahu kenapa? Ini kerana setiap kali kita menyusukan bayi, anda membakar sehingga 500 kalori setiap kali sesi penyusuan. Banyak tu lemak…

  • Promosi ESP Kembali Lagi di Bulan September 2015

    Pasti ramai yang ternanti-nanti kan lagi promosi ESP, supplement protein berasaskan soya yang amat digemari oleh ramai golongan (remaja, dewasa, yang tua, yang bujang, yang dah berkahwin, wanita bekerjaya, ibu hamil, ibu menyusu, dan ramai lagilah). Sebab ESP ni ada sangat banyak benefit yang kadang-kadang kita tak sangka akan dapat. Semuanya dengan izin Allah jua. Dan di bulan September 2015 ni, Shaklee berbesar hati menawarkan SATU lagi promosi besar-besaran ESP! Istimewa untuk semua peminat ESP, bulan September 2015 ni ada dua promosi berkaitan ESP.➊ Promosi beli 7 tin pada harga 6 tin sahaja➺ boleh dapat free membership➺ jimat berganda-ganda➺ boleh dapat free sebotol vitalea (bernilai RM89)➺ berpeluang dapat bonus pada…

  • Saya Kerap Rasa Period Pain. Adakah ia Normal?

    Perempuan, Wanita sangat sinonim dengan period pain, senggugut, sakit pinggang bila nak dekat-dekat waktu nak period (datang haid) tu. Ada yang sampai tak boleh nak bangun sebab sakit sangat. Ada yang sampai kena MC bila dah kena period pain. Ada yang mild je, dan boleh tahan lagi sakit dia. Ada tu, memang tak ada langsung. Rezeki masing-masing. Hehe. Tetapi, adakah normal untuk kerap rasa period pain? Setiap kali nak period, mesti rasa period pain tu. Normal ke? Period pain adalah normal. Menurut kajian, seseorang individu itu akan mengalami ketidakselesaan bila hampir nak sampai waktu period. Ada yang akan merasa sakit sehingga berlanjutan sehari ke dua hari (bergantung pada individu). Tahu…