• Siji Halal Shaklee 2015

    Masih ada lagi yang tidak tahu bahawa Shaklee ni ada sijil halal. Walaupun bukan dari JAKIM, tapi sijil halal yang diperoleh oleh Shaklee adalah dari badan Islam antarabangsa yang diiktiraf oleh JAKIM. Sijil halal Shaklee yang dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA) akan dikemaskini setiap tahun. Kalau nak tahu macam mana nak check samada ISA ni diiktiraf atau tak, boleh rujuk LINK ini. Atau, anda boleh direct ke link JAKIM iaitu http://www.halal.gov.my/v4/index.php/en/badan-islam. Refer page 22. ——————————————————— Puan Shima (SID # 885670) msg/whatsapp: 0196972866 pm fb: http://bit.ly/PM_KamiPengedar Shaklee di Seremban ——————————————————— **Disclaimer**

  • Kenapa Ramai Orang Cari Vivix Walaupun Mahal? 12 Sebab.

    Ramai orang kata Vivix ni mahal. Memanglah, sebotol RM475. Tapi, masih ramai orang nak kan vivix. Masih ramai orang mencari vivix dan beli berkali-kali. Sebab khasiat vivix ni, buat ramai orang jatuh cinta. Vivix merupakan sejenis supplement cecair yang pekat, terhasil daripada bahan muscadine grape serta beberapa tumbuhan lain. Vivix merupakan supplement anti-oksida, anti-inflamasi, dan anti-kanser. 12 sebab kenapa ramai orang membeli Vivix berkali-kali. Nak tahu apa lagi kelebihan dan juga khasiat di sebalik setiap bahan yang digunakan untuk menghasilkan Vivix Shaklee ni, click LINK ini. Nak kan harga lebih murah? Boleh. Jom join ahli. Ada dua cara, samada bayar yuran pendaftaran, atau beli 2 vivix untuk dapatkan free membership.…

  • 12 Jenis Check-Up Atau Ujian Kesihatan Yang Anda Perlu Lakukan

    Semakin kita meningkat usia, semakin tu la tahap kesihatan kita semakin berkurangan. Tambahan pula kalau kita tak amalkan diet dan kehidupan yang sihat. Makan tak jaga, tak senam, malas nak berjalan. Kalau office tingkat 3, sanggup naik lif walaupun lambat. Kan bagus naik tangga. Baik untuk jantung. Pada mereka yang jarang-jarang sangat bersenam dan tak jaga pemakanan anda, digalakkan untuk membuat 12 jenis check up (pemeriksaan kesihatan) ini secara regular (selalu/kerap). 1. Pemeriksaan Fizikal Seberapa kerap anda perlukan pemeriksaan fizikal (setahun sekali ke, sebulan sekali ke) bergantung kepada beberapa faktor antaranya umur, tahap kesihatan, dan ada sejarah perubatan atau tidak. Selalunya doktor akan memeriksa degupan jantung, pantau berat anda, tekanan…

  • Kurangkan Masalah Gastric Ketika Hamil Dengan Peppermint-Ginger Plus

    Masalah gastric ketika hamil adalah perkara yang biasa, terutama apabila ibu mengalami morning sickness yg kuat sehingga menyebabkan si ibu tidak berselera untuk makan. Bila nak makan pun, jadi too selective. Ada yang nak makan, ada yang tak nak. Biasa la, ibu hamil. Suami jangan stress pula ya? Dengarkan luahan isteri anda dan sentiasa bersama isteri, memberi semangat kepada isteri. Bila jadinya masalah gastric, jangan biarkan berlanjutan. Cari jalan supaya gastric berkurangan. Minum air suam, alas perut dengan paksa makan walaupun sedikit, ataupun dengan mengamalkan supplement Shaklee. Supplement Shaklee ini selamat diamalkan oleh ibu hamil. Selain daripada membantu mengurangkan masalah gastric, boleh juga membantu meningkatkan tenaga semasa hamil. ESP, Ostematrix,…

  • 11 Makanan Semulajadi Untuk Meningkatkan Susu Badan

    Ibu menyusu perlukan pemakanan seimbang dan berkhasiat untuk menggalakkan lagi penghasilan susu. Selain daripada jalan moden iaitu mengamalkan supplement, makanan semulajadi pun boleh menjadi pilihan. Antara rajin dengan tak je nak mencari makanan-makanan semulajadi ni.  Nak share 11 (sebelas) makanan semulajadi yang boleh membantu ibu menggalakkan lagi penghasilan susu badan. 1. Halba Halba merupakan makanan semulajadi yang kaya dengan protein, zat besi, vitamin C, dan banyak khasiat lain lagi. Namun jika anda ada alahan, ambil halba ni dengan kuantiti sedikit atau “try and error” dulu. Dan jika anda ada masalah rendah hormon thyroid, hypoglycemic, atau mengamalkan ubat pencairan darah, JANGAN ambil halba. 2. Oat Saponins yang terdapat dalam oat bukan…