Supplement Untuk Tingkatkan Kesuburan Wanita

Sudah tentunya dalam setiap pasangan mengimpikan mempunyai cahaya mata sendiri.. terutamanya wanita.. siapa yang tidak mahu hamil, dan melahirkan zuriat sendiri? semua wanita ada impian yang sama.. namun begitu, rezeki itu semua di tangan Allah.. siapa kita untuk mempertikaikan rezeki Allah.. cepat atau lambat, semuanya Allah dah tentukan.. sebagai hamba-Nya, kita kena sentiasa usaha, jangan putus asa, redha dan tawakal dengan ketentuan Allah..
Pengambilan supplement merupakan salah satu usaha kita untuk hamil… ini kerana supplement membantu memenuhi nutrisi di dalam badan anda supaya ia berfungsi dan bertindak dengan lebih baik.. supplement ini juga membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita.. ini dapat meningkatkan lagi peluang anda untuk hamil.. in shaa ALLAH.. pengambilan supplement Shaklee secara consistent, sentiasa berdoa pada Allah, in shaa ALLAH, ALLAH akan berikan apa yang kita impikan… ingat… usaha + doa + tawakal.. itu penting.. (✿◠‿◠)
Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu anda?
GLA COMPLEX ♀
✔ Membantu untuk menstabilkan kitaran haid
✔ Membantu untuk menghasilkan lendir serviks yang berkualiti yang membantu meningkatkan kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur
✔ Membantu menstabilkan hormon dan mencegah aktiviti sel yang abnormal seperti cyst
♀ B-COMPLEX
✔ Lengkap dengan kesemua vitamin b yang diperlukan
✔ Juga mengandungi vitamin B6 (asid folic) yang penting untuk persenyawaan telur oleh sperma
ESP
ESP kaya dengan kandungan protein yang merupakan makanan asas kepada sel, dan sel yang sihat membantu memudahkan proses yang berkaitan dengan persenyawaan, dan lain-lain
ESP membantu membentuk tisu rahim, serta membantu membentuk sel ovum dan sel sperma yang sihat  
 ♀ ALFALFA COMPLEX
✔ Merupakan sejenis pokok herba yang dikenali dengan khasiatnya dan juga kaya dengan pelbagai jenis vitamin dan mineral seperti Vitamin A, C, dan E, kalsium, potassium, fosforus
✔ Membantu mengatasi masalah keputihan yang sering berlaku di kalangan wanita.. Masalah keputihan inilah yang mengganggu persenyawaan telur di dalam rahim
Untuk testimoni, click link ini ☛ Testimoni Hamil dengan GLA!
Dapatkan supplement Shaklee anda hari ini juga!
Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, akan mendapat FREE CONSULTATION dan TIPS ekslusif daripada kami, Supplement4all.
Hubungi kami untuk keterangan lanjut!
✎ msg/whatsapp: 0196972866

**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Cara Mudah Untuk Kurus dengan Shaklee

Mesti ramai yang tertanya-tanya.. apakah cara yang mudah untuk kurus, tetapi tidak memudaratkan.. “betul”…. banyak produk kat Malaysia ni yang boleh bantu untuk kurus dengan cara mudah dan kesannya sangat cepat.. tetapi, adakah cara itu benar-benar sihat dan tidak mendatangkan kesan untuk jangka masa panjang? seringkali kami dengar.. Miss A ni berjaya turunkan berat badan sampai 10 kg dalam masa 4 ke 6 minggu.. tapi bila tak maintain, berat pun naik mendadak.. itu adalah cara yang tidak sihat… 
Hari ini kami nak kongsikan beberapa tips yang boleh bantu anda untuk kurus.. cara yang mudah, tanpa perlu diet… dan yang penting, sihat…
✿ Kawal masa makan anda.. Ambil masa dalam 20 minit untuk menikmati makanan anda.. Anda akan merasakan diri anda lebih mudah untuk kenyang..
✿ Pastikan anda tidur secukupnya.. Kurang tidur boleh menyebabkan anda berasa mudah lapar..
Lebihkan sayuran dalam pemakanan anda kerana sayur tinggi kandungan serat dan bantu anda cepat rasa kenyang dengan kandungan kalori yang sedikit..
Kurangkan pengambilan gula terutama minuman bergas kerana ia mengandungi kandungan kalori yang lebih tinggi…
✿ Amalkan tips pemakanan Islam, “Makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang“..
✿ Gunakan saiz pinggan yang lebih kecil..
Bakar 100 kalori sehari… lakukan aktiviti ringan selama 20 minit seperti berjalan kaki, potong rumput.
Satu lagi cara yang boleh membantu anda kurangkan berat badan dengan cara yang sihat adalah dengan mengamalkan pengambilan supplement.. supplement Shaklee adalah supplement yang dihasilkan secara semulajadi dimana ia memastikan nutrisi asal sumber tersebut kekal dan tidak berkurangan.. yang penting, supplement Shaklee HALAL…
Supplement Shaklee memberikan 3 cara kepada anda untuk kurus… detox, bakar lemak, dan pengambilan protein… 
Bagaimana supplement tersebut bertindak?
DETOX
☕ Untuk membantu membuangkan toksin yang berlebihan di dalam badan
Herb-Lax bertindak sebagai pembersih dalaman perut
Alfalfa membantu menyingkirkan lemak berlebihan dan kolesterol
PEMBAKAR LEMAK
☕ Omega Guard membantu menstabilkan gula dalam darah, serta membantu kurangkan rasa lapar
Lecithin membantu membakarkan lemak dan bertindak sebagai pembersih salur darah
PROTEIN
☕ Pengambilan protein semasa diet penting untuk memelihara otot dalam badan
Cinch Shake mengandungi kandungan serat yang tinggi dan bantu rasa kenyang
☕ ESP mengandungi asid amino yang lengkap yang membantu membina otot
Kesannya mungkin tidak secepat produk lain.. tapi yakinlah ianya sihat dan semulajadi..
Setiap pembelian supplement Shaklee daripada kami akan mendapat FREE CONSULTATION.. Hubungi kami untuk dapatkan supplement Shaklee anda. 
✎ msg/whatsapp: 0196972866
⌨ wechat ID: shima_zainal2312
**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Testimoni GLA Complex Shaklee

GLA Complex daripada Shaklee sememangnya kaya dengan kandungan Gamma-Linolenic Acid… Khasiat yang sama sepertimana yang terkandung dalam supplement EPO yang berada di pasaran. Namun begitu, GLA Complex Shaklee mengandungi 17 – 25% khasiat sumber asli GLA iaitu Borage Seed.

GLA Complex dapat membantu wanita di luar sana untuk hamil.. Alhamdulillah…

Bagaimana GLA Complex boleh membantu?
❁ Adakah anda perasan bahawa sebulan sekali anda akan mengeluarkan sejenis cecair (lendir). Lendir tersebut menandakan bahawa anda sedang di dalam tempoh kesuburan. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk membantu kesuburan iaitu cecair (lendir) yang berwarna putih telur
❁ Cecair lendir tersebut membantu sperma untuk berenang terus ke uterus, dan seterusnya ke tiub falopio untuk disenyawakan dengan sel ovum. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda menghasilkan cecair tersebut yang meningkatkan kualiti cecair lendir anda yakni tahap kesuburan anda. Cecair ini juga membantu sperma untuk hidup lama di dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Oleh itu, walaupun anda tidak berpeluang untuk bersama pada waktu subur, anda masih anda peluang kerana sperma masih berada di situ hingga hari ke 5.

Kami ingin berkongsi beberapa testimoni customer Shaklee yang mengamalkan GLA COMPLEX untuk salah satu usaha mereka untuk hamil…
Testimoni Berjaya Hamil!

Alhamdulillah.. segalanya dengan izin Allah jua… dengan mengamalkan pengambilan supplement, istiqamah dan sentiasa berdoa kepada Allah, Alhamdulillah, mereka berjaya hamil… walaupun ada yang mempunyai masalah period tidak teratur, mengalami cyst / pcos.. namun mereka tetap berjaya hamil dengan izin Allah.. Alhamdulillah…
Kepada semua wanita di luar sana yang mungkin mengalami masalah yang sama, jangan putus asa.. Teruskan usaha.. Sebelum anda membelanjakan wang yang banyak dengan rawatan moden, apa kata anda cuba mengamalkan pengambilan supplement dahulu.. In Shaa ALLAH, ia boleh membantu.. yang penting, jangan lupa pada Allah, sentiasa berdoa pada-Nya serta tawakal.. in shaa ALLAH, ALLAH akan membantu kita..
Dapatkan supplement anda SEKARANG!!
Hubungi kami dan anda akan mendapat FREE CONSULTATION dengan pembelian supplement Shaklee daripada kami.
✎ msg/whatsapp: 0196972866
⌨ wechat ID: shima_zainal2312
**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Kebaikan dan Khasiat Vitamin D

Vitamin D merupakan vitamin yang amat kita perlukan kerana ia memberikan banyak kebaikan dan khasiat kepada kita. Tahu kenapa vitamin D itu penting untuk kesihatan kita?
✔ Membantu menguatkan tulang
➴ Vitamin D membantu menyerap kalsium ke dalam tulang
➴ Vitamin D + kalsium membantu mengelakkan tulang rapuh dan retak
 
✔ Mengurangkan risiko kencing manis
➴ Lemak badan yang berlebihan memainkan peranan kepada risiko kencing manis dan kekurangan vitamin D
 
✔ Mengurangkan risiko multiple sclerosis
➴Kekurangan vitamin D boleh menyebabkan penyakit ini berlaku

✔ Mengurangkan kemurungan
➴ Vitamin D memainkan peranan dalam perkembangan dan fungsi otak
➴ Pengambilan vitamin D yang secukupnya membantu mengurangkan symptom depresi
 
✔ Membantu mengurangkan berat badan
➴ Kajian menunjukkan bahawa orang yang mempunyai masalah berat berlebihan mempunyai tahap vitamin D yang rendah
➴ Pengambilan vitamin D dalam diet seharian membantu mengurangkan berat badan
✔ Mengurangkan risiko penyakit jantung
➴ Kajian menunjukkan kekurangan vitamin D meningkatkan risiko mengalami serangan jantung
 
✔ Mengurangkan risiko cancer
➴ Kajian menunjukkan mereka yang mempunyai kandungan vitamin D yang mencukupi kurang berisiko mendapat cancer
 
Selain daripada cahaya matahari, kita juga boleh mendapatkan sumber Vitamin D melalui pemakanan. Antara makanan yang mengandungi vitamin D ialah:
☀ Salmon ( 3 oz = 794 IU)
☀ Fortified Cereal ( 1 cup = 40 IU)
☀ Fortified Milk ( 1 cup = 120 IU)
☀ Kuning Telur (40 IU)
Apakah yang boleh menyebabkan anda kekurangan vitamin D?
✪ Berumur 50 dan ke atas
✪ Mempunyai berat badan berlebihan
✪ Alah kepada susu dan laktosa
✪ Mempunyai penyakit hati dan pencernaan
Berapa jumlah vitamin D yang anda perlukan?
⚘ Sehingga umur 70 tahun ➻ 600 IU
⚘ 71 tahun dan ke atas ➻ 800 IU
Oleh itu, pastikan kita mempunyai sumber vitamin D yang mencukupi.
Feel free to SHARE | LIKE | TAG Supplement4all

Apa itu Ovarian Cancer / Kanser Ovari?

♀ Ovarian Cancer ♀

merupakan suatu penyakit yang paling ditakuti oleh kebanyakan wanita di dunia.. ovarian cancer atau juga dikenali sebagai kanser ovari (bm) berlaku dan bermula di ovari. Ovari merupakan organ yang diperlukan untuk menghasilkan telur wanita dan juga sumber utama hormon wanita seperti estrogen dan progesterone.  Sekarang ni ada banyak kaedah yang boleh membantu merawat kanser ovari, dan ianya berkesan sekiranya dirawat lebih awal.

 Apakah symptom Kanser Ovari?

☀ Mengalami kembung atau tekanan di dalam perut
☀ Mengalami kesakitan di bahagian abdomen atau pelvis
☀ Rasa kenyang lebih cepat semasa makan
☀ Kerap membuang air kecil

Namun begitu, symptom ini tidak semestinya merupakan symptom kanser. Sekiranya ia berlarutan setiap hari untuk beberapa minggu, segeralah berjumpa dengan doktor.

Apakah Faktor Risiko Kanser Ovari?

☂ Sejarah Keluarga – kemungkinan anda mendapat kanser ovari adalah tinggi sekiranya ada saudara-mara yang mengalami kanser payudara, ovari, kolon.
☂ Usia – sekiranya anda hampir kepada mengalami menopause, risiko anda mendapat kanser ovari adalah tinggi
☂ Obesiti – mereka yang mempunyai berat badan berlebihan mempunyai kebarangkalian yang tinggi untuk mengalami kanser ovari

Peringkat-peringkat Kanser Ovari?

Stage 1 : Terhad kepada satu atau kedua-dua ovari
Stage 2 : Tersebar kepada rahim atau lain-lain organ yang berhampiran
Stage 3 : Tersebar ke lymph nodes atau lapisan perut
Stage 4 : Tersebar ke bahagian organ yang lebih jauh seperti paru-paru atau hati

Apakah yang boleh membantu Mengurangkan Risiko?

✤ Mengandung
✤ Pengambilan ubat perancang keluarga kerana ia mengelakkan ovulasi
✤ Tubal Ligation (tiub terikat)
✤ Membuang ovari (untuk mereka yang mempunyai risiko tinggi mengalami kanser ovari)
✤ Mengamalkan Diet Rendah lemak

Semoga perkongsian kami kali ini memberikan panduan kepada anda..
Jika ingin ikhtiar dengan supplement Shaklee, boleh hubungi KakMah.