• Supplement Untuk Tingkatkan Kesuburan Wanita

    Sudah tentunya dalam setiap pasangan mengimpikan mempunyai cahaya mata sendiri.. terutamanya wanita.. siapa yang tidak mahu hamil, dan melahirkan zuriat sendiri? semua wanita ada impian yang sama.. namun begitu, rezeki itu semua di tangan Allah.. siapa kita untuk mempertikaikan rezeki Allah.. cepat atau lambat, semuanya Allah dah tentukan.. sebagai hamba-Nya, kita kena sentiasa usaha, jangan putus asa, redha dan tawakal dengan ketentuan Allah.. Pengambilan supplement merupakan salah satu usaha kita untuk hamil… ini kerana supplement membantu memenuhi nutrisi di dalam badan anda supaya ia berfungsi dan bertindak dengan lebih baik.. supplement ini juga membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita.. ini dapat meningkatkan lagi peluang anda untuk hamil.. in shaa ALLAH.. pengambilan…

  • Cara Mudah Untuk Kurus dengan Shaklee

    Mesti ramai yang tertanya-tanya.. apakah cara yang mudah untuk kurus, tetapi tidak memudaratkan.. “betul”…. banyak produk kat Malaysia ni yang boleh bantu untuk kurus dengan cara mudah dan kesannya sangat cepat.. tetapi, adakah cara itu benar-benar sihat dan tidak mendatangkan kesan untuk jangka masa panjang? seringkali kami dengar.. Miss A ni berjaya turunkan berat badan sampai 10 kg dalam masa 4 ke 6 minggu.. tapi bila tak maintain, berat pun naik mendadak.. itu adalah cara yang tidak sihat…  Hari ini kami nak kongsikan beberapa tips yang boleh bantu anda untuk kurus.. cara yang mudah, tanpa perlu diet… dan yang penting, sihat… ✿ Kawal masa makan anda.. Ambil masa dalam 20…

  • Testimoni GLA Complex Shaklee

    GLA Complex daripada Shaklee sememangnya kaya dengan kandungan Gamma-Linolenic Acid… Khasiat yang sama sepertimana yang terkandung dalam supplement EPO yang berada di pasaran. Namun begitu, GLA Complex Shaklee mengandungi 17 – 25% khasiat sumber asli GLA iaitu Borage Seed. GLA Complex dapat membantu wanita di luar sana untuk hamil.. Alhamdulillah… Bagaimana GLA Complex boleh membantu?❁ Adakah anda perasan bahawa sebulan sekali anda akan mengeluarkan sejenis cecair (lendir). Lendir tersebut menandakan bahawa anda sedang di dalam tempoh kesuburan. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk membantu kesuburan iaitu cecair (lendir) yang berwarna putih telur. ❁ Cecair lendir tersebut membantu sperma untuk berenang terus ke uterus, dan seterusnya ke…

  • Kebaikan dan Khasiat Vitamin D

    Vitamin D merupakan vitamin yang amat kita perlukan kerana ia memberikan banyak kebaikan dan khasiat kepada kita. Tahu kenapa vitamin D itu penting untuk kesihatan kita? ✔ Membantu menguatkan tulang ➴ Vitamin D membantu menyerap kalsium ke dalam tulang ➴ Vitamin D + kalsium membantu mengelakkan tulang rapuh dan retak   ✔ Mengurangkan risiko kencing manis ➴ Lemak badan yang berlebihan memainkan peranan kepada risiko kencing manis dan kekurangan vitamin D   ✔ Mengurangkan risiko multiple sclerosis ➴Kekurangan vitamin D boleh menyebabkan penyakit ini berlaku ✔ Mengurangkan kemurungan ➴ Vitamin D memainkan peranan dalam perkembangan dan fungsi otak ➴ Pengambilan vitamin D yang secukupnya membantu mengurangkan symptom depresi   ✔ Membantu…

  • Apa itu Ovarian Cancer / Kanser Ovari?

    ♀ Ovarian Cancer ♀ merupakan suatu penyakit yang paling ditakuti oleh kebanyakan wanita di dunia.. ovarian cancer atau juga dikenali sebagai kanser ovari (bm) berlaku dan bermula di ovari. Ovari merupakan organ yang diperlukan untuk menghasilkan telur wanita dan juga sumber utama hormon wanita seperti estrogen dan progesterone.  Sekarang ni ada banyak kaedah yang boleh membantu merawat kanser ovari, dan ianya berkesan sekiranya dirawat lebih awal.  Apakah symptom Kanser Ovari? ☀ Mengalami kembung atau tekanan di dalam perut ☀ Mengalami kesakitan di bahagian abdomen atau pelvis ☀ Rasa kenyang lebih cepat semasa makan ☀ Kerap membuang air kecil Namun begitu, symptom ini tidak semestinya merupakan symptom kanser. Sekiranya ia berlarutan…