Nutrisi Ibu Hamil / Mengandung

Ibu hamil (mengandung) memerlukan nutrisi yang seimbang dan secukupnya bagi memenuhi keperluan diri sendiri dan juga untuk janin. Nutrisi tersebut boleh didapati daripada makanan seharian kita, namun adakah anda dapat memastikan bahawa khasiat nutrisi asal makanan tersebut dapat dikekalkan melalui kaedah pemasakan anda? Sudah tentu TIDAK, kerana anda menggunakan suhu yang tinggi untuk memasak, dan ini berkemungkinan boleh membunuh nutrisi makanan itu.
Oleh itu, pengambilan supplement amatlah digalakkan. Zaman sekarang bukan macam dahulu. Zaman sekarang, kita lebih terdedah kepada kuman dan bakteria… dan inilah yang mengurangkan nutrisi makanan tersebut. Supplement (atau makanan tambahan) juga perlu dihasilkan dengan kaedah yang sesuai untuk mengekalkan nutrisi makanan tersebut. SHAKLEE menghasilkan supplement melalui kaedah yang terbaik yang tidak mengurangkan nutrisi makanan, dan ianya 100% semulajadi!!
Kali ini, kami ingin berkongsi satu video menarik untuk anda tontoni… video yang SIMPLE dan COMEL..
♥(ˆ⌣ˆԅ)
Apakah SUPPLEMENT SHAKLEE yang anda perlukan?
✔ ESP
➜ sebagai sumber protein yang diperlukan
➜ membantu perkembangan tisu janin
➜ membantu meningkatkan bekalan darah
 
✔ B Complex
➜ sebagai sumber asid folic
➜ mengurangkan risiko kecacatan neural tube
 
✔ Vitalea
➜ sebagai sumber zat besi
➜ merupakan multi-vitamin TERBAIK di dunia
➜ membantu meningkatkan jumlah darah
➜ mengelakkan anemia
 
✔ Sustained Release Vita-C
➜ sebagai sumber vitamin C
➜ membantu penyembuhan luka
➜ membantu pertumbuhan tulang dan gigi
 
✔ OsteMatrix
➜ sebagai sumber kalsium
➜ membantu mengawal kandungan air dalam badan
➜ membantu membina tulang dan tunas gigi bayi
✔ Omega Guard
➜ sebagai sumber omega-3
➜ untuk perkembangan otak bayi
Dapatkan SET HAMIL anda SEKARANG!!
Hubungi kami…
✐ msg/whatsapp: 0196972866
⌨ wechat ID: shima_zainal2312
**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Persediaan Berpuasa…

Bulan Ramadhan dah hampir tiba.. Sudahkah anda bersedia? Sebagai umat Islam, alangkah bahagianya sekiranya kita boleh menunaikan kewajipan sebagai umat-Nya dengan berpuasa penuh di bulan Ramadhan (kecuali bagi yang wanita).. (◡‿◡✿)

dan puasa ni sepatutnya bukan lah buat kita lembik, tak bermaya, lesu, penat.. tetapi sepatutnya kita menjalankan aktiviti harian kita dengan penuh bertenaga, penuh ikhlas, dan bersemangat! Baru lah kita mendapat “double” kebahagiaan apabila berpuasa…

Kami boleh membantu anda untuk kekal bertenaga sepanjang hari anda berpuasa di bulan Ramadhan (atau bila-bila pun).. in shaa ALLAH.. segalanya dengan izin Allah.. kami hanya membantu anda, dengan menyarankan 3 supplement Shaklee yang membantu membekalkan tenaga kepada anda seharian!

Nak tau lebih lanjut? Jom tonton video COMEL ini dahulu! (‐^▽^‐)

Enjoy the video!!

Okeh..! Apakah 3 supplement yang dapat membantu anda?
✔ Energizing Soy Protein (ESP)
Performance Drink
Meal Shakes

Ye! In Shaa ALLAH, dengan mengamalkan MIGHT 3 GEMS set ini, anda akan
✿ bertenaga
✿ kurang rasa lapar / dahaga sepanjang hari anda berpuasa
✿ tidak lesu
✿ menjalankan aktiviti tanpa perlu risau akan letih
✿ tidak dehydrate
✿ kurang gastrik
✿ dapat menjalankan ibadah puasa dengan sempurna (in shaa ALLAH)

Dapatkan MIGHTY 3 GEMS set anda SEKARANG!
Hubungi kami SEGERA!

✐ msg/whatsapp: 0196972866
⌨ wechat ID: shima_zainal2312
✉ email: suppl3ment4all@gmail.com
✍ pm: http://bit.ly/PM_Kami
© fb page: http://www.facebook.com/Supplement4all

**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Nutriferon Bantu Tingkatkan Sistem Imunisasi

Nutriferon adalah satu formula eksklusif yang dihasilkan dan dipaten oleh Shaklee. Kajian selama 40 tahun dilakukan dan akhirnya Nutriferon dapat dihasilkan daripada ekstrak 4 tumbuhan. Tumbuhan-tumbuhan tersebut mampu mengeluarkan interferon tubuh secara semulajadi. 
4 tumbuhan semulajadi tersebut ialah:
❀ Biji Labu
❀ Biji Plantago Asiatica
❀ Honeysuckle Jepun
❀ Bunga Safflower
Apakah kebaikan dan khasiat daripada tumbuhan tersebut?
Apakah Interferon?
✔ Memainkan peranan penting sebagai sistem pertahanan terhadap jangkitan virus
✔ Merupakan sebahagian daripada non-specific immune system dan akan dibebaskan (induced) pada peringkat awal jangkitan virus iaitu sebelum specific immune bertindak balas
✔ Dihasilkan daripada sel-sel yang bertindakbalas kepada rangsangan dan dibebaskan ke medium sekitarnya
Apakah Manfaat Utama Nutriferon?
☀ Merupakan interferon semulajadi
☀ Merangsang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh
☀ Mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh yang berfungsi untuk membunuh bakteria
☀ Mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin yang melawan sel-sel tumor dan kanser
☀ Mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi
Melindungi tubuh daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi, influenza
☀ Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan, dan gaya hidup yang sibuk
☀ Merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman
☀ Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B dan C, serta me-minimum-kan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah, dan lain-lain
☀ Mengurangkan masalah hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain yang berkaitan dengan menopause
☀ Membantu mengurangkan simptom PMS yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia, dan mood swing
Berminat? Hubungi kami untuk mendapatkan Nutriferon anda, dan juga supplement lain.
✐ msg/whatsapp: 0196972866
Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, Supplement4all, layak mendapatkan FREE CONSULTATION daripada kami!
**These statements have not been evaluated by Food and Drug Associates**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Jerebu

Jerebu sedang melanda kebanyakan negeri di Malaysia di saat ini. Jerebu merupakan satu keadaan di mana habuk, asam, particles, dan kelembapan menyelubungi langit dan mengganggu jarak penglihatan kita. Bacaan indeks udara di Seremban setakat jam 5 petang, 24 June 2013 mencatatkan 171 (hampir ke tahap “very unhealthy”).
sumber dari http://apims.doe.gov.my/apims/
Bagaimana Jerebu boleh mengganggu kesihatan anda?
✇ Jerebu mengandungi particle halus yang amat kecil dan ringan. Ia juga memenuhi udara untuk suatu tempoh yang lama dan meningkatkan peluang untuk dihidu oleh manusia dan haiwan
✇ Apabila zarah tersebut dihidu, zarah yang berukuran 10 micron atau kurang itu boleh menyebabkan kerengsangan hidung, tekak, saluran pernafasan, kulit, dan mata
✇ Anda akan mengalami selsema, hidung berair, gatal mata, tekak kering atau batuk kering akibat terdedah dan terhidu pencemaran udara tersebut
✇ Jika anda mengalami asma, penyakit jantung, penyakit paru-paru, resdung kronik, dan alahan kulit, jerebu boleh menyebabkan keadaan kesihatan anda lebih teruk
✇ Zarah dalam jerebu tersebut juga boleh masuk ke dalam aliran darah apabila kita menghembuskan nafas jauh ke dalam paru-paru dan ianya dapat diserap oleh tisu-tisu asas
✇ Apabila zarah tersebut memasuki darah, zarah tersebut boleh berinteraksi dengan zat di dalam badan seperti kolesterol jahat yang seterusnya menghasilkan kesan seperti keradangan
✇ Kanak-kanak dan warga tua lebih terdedah kepada risiko kesihatan jerebu disebabkan oleh sistem imunisasi mereka lemah
Siapa Berisiko Tinggi?
☛ Kanak-kanak
☛ Warga Tua
☛ Perokok
☛ Mereka yang sentiasa bekerja di luar pejabat atau luar rumah
☛ Mereka yang mengalami penyakit:
✔ Asma
✔ Bronkitis
✔ Radang paru-paru
✔ Penyakit paru-paru yang kronik
✔ Jantung
✔ Alahan
Apakah Kesan-kesan yang Boleh Dirasai?
☔ Terasa gatal-gatal di bahagian kerongkong dan batuk-batuk
☔ Terasa sukar untuk bernafas atau sesak nafas
☔ Mata terasa pedih dan berair
☔ Hidung berair dan kerap bersin
☔ Kulit badan terasa gatal-gatal
☔ Terasa sakit dada
Nasihat untuk Mencegah Penyakit daripada Jerebu
☁ Mereka yang mengalami penyakit (seperti dinyatakan di atas) perlu segera berjumpa doktor sekiranya keadaan pesakit bertambah teruk
☁ Mereka yang berada di dalam kumpulan yang berisiko tinggi perlu mengambil ubat atau supplement seperti yang dinasihatkan
☁ Natal mask (penutup hidung) perlu dipakai oleh semua penunggang motosikal, mereka yang bekerja di luar bangunan, di tempat berhabuk, atau di kawasan di mana kumpulan tersebut berisiko tinggi
☁ Perokok dinasihatkan agar tidak merokok di dalam rumah
☁ Orang ramai dinasihatkan untuk kekal berada di dalam rumah
☁ Kurangkan aktiviti sukan di luar rumah
☁ Dinasihatkan agar sentiasa membasuh muka dan bahagian kulit yang terdedah kepada jerebu
☁ Gunakan penghawa dingin di dalam kereta, bukan buka tingkap
☁ Perokok dinasihatkan agar BERHENTI MEROKOK apabila keadaan udara telah memasuki tahap udara tidak sihat (IPU > 100)
☁ Mereka yang berisiko tinggi dinasihatkan agar bercuti di luar kawasan berjerebu apabila keadaan jerebu berterusan dan boleh mendatangkan bahaya kepada mereka
Sama-sama kita menjaga kesihatan!
Mudah-mudahan ALLAH sentiasa bersama dengan kita.. Ameen..
Feel free to SHARE | LIKE | TAG Supplement4all

Khasiat dan Manfaat Omega Guard Shaklee

Pernah dengar tentang Omega-3? DHA? EPA? Semua tu merupakan khasiat yang diperlukan oleh tubuh kita dan ia memberikan 1001 kebaikan kepada diri kita. Omega Guard dari Shaklee juga tidak kurang hebatnya. Ini kerana kaedah yang digunakan untuk menghasilkan Omega Guard adalah kaedah yang memastikan khasiat semulajadinya tidak hilang, dan sekaligus dapat memberikan khasiat dan manfaat yang optimum kepada mereka yang mengambil Omega Guard Shaklee.
Tahukan anda, satu sajian Omega Guard = 905 mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA
OMEGA GUARD SHAKLEE
❦ Diekstrak daripada ikan laut air sejuk seperti ikan sardin, mackerel, herring, anchovies yang didapati di perairan air Jepun
❦ Bukan daripada hati minyak ikan
❦ Merupakan minyak ikan paling tulen di duania kerana mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi
❦ Menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal eknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard
❦ Dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan semulajadi
❦ Dihasilkan secara semulajadi iaitu menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB
Apakah Manfaat Utama Omega Guard?
❄ Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang diperlukan untuk membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos
❄ Omega-3 diperlukan untuk mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
❄ DHA and EPA boleh menentang thrombosis tekanan darah tinggi yang lebih rendah, dan kepekatan darah
❄ Membantu melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar
❄ Membantu mengekalkan tekanan darah normal
❄ Membantu merendahkan tahap kolesterol, menghindar kolesterol LDL
❄ Mengawal masalah obesiti
❄ Mencegah arteriosclerosis
❄ Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
❄ DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
❄ Mencegah penyakit Alzheimer
❄ Memelihara penglihatan dan pendengaran
❄ Mencegah migraine
❄ Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, serta penyakit buah pinggang
❄ Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon
❄ Merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
❄ Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan dan membantu untuk mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan
❄ Membantu memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout
❄ EPA dan DHA membantu menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan mental termasuk kemurungan
Dapatkan Vita-Lea anda dari kami. Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, Supplement4all, layak mendapat FREE CONSULTATION daripada kami.

Berminat? Hubungi kami SEGERA!
✐ msg/whatsapp: 0196972866
⌨ wechat ID: shima_zainal2312
✉ email: suppl3ment4all@gmail.com
✍ PM: http://bit.ly/PM_Kami

**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
*These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease** – See more at: http://supplement4all.blogspot.com/#sthash.CWLSv7mO.dpuf

Dapatkan OMEGA GUARD anda dari kami, Supplement4all. Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami layak mendapatkan FREE CONSULTATION daripada kami.
Berminat? Hubungi kami SEGERA! Jangan tunggu lagi!
✐ msg/whatsapp: 0196972866
COD di Seremban / Senawang / Mantin / Port Dickson
Kami adalah Pengedar Shaklee di Seremban!
**These statements have not been evaluated by Food and Drug Administration**
**These products are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**