• Nutrisi Ibu Hamil / Mengandung

    Ibu hamil (mengandung) memerlukan nutrisi yang seimbang dan secukupnya bagi memenuhi keperluan diri sendiri dan juga untuk janin. Nutrisi tersebut boleh didapati daripada makanan seharian kita, namun adakah anda dapat memastikan bahawa khasiat nutrisi asal makanan tersebut dapat dikekalkan melalui kaedah pemasakan anda? Sudah tentu TIDAK, kerana anda menggunakan suhu yang tinggi untuk memasak, dan ini berkemungkinan boleh membunuh nutrisi makanan itu. Oleh itu, pengambilan supplement amatlah digalakkan. Zaman sekarang bukan macam dahulu. Zaman sekarang, kita lebih terdedah kepada kuman dan bakteria… dan inilah yang mengurangkan nutrisi makanan tersebut. Supplement (atau makanan tambahan) juga perlu dihasilkan dengan kaedah yang sesuai untuk mengekalkan nutrisi makanan tersebut. SHAKLEE menghasilkan supplement melalui kaedah…

  • Persediaan Berpuasa…

    Bulan Ramadhan dah hampir tiba.. Sudahkah anda bersedia? Sebagai umat Islam, alangkah bahagianya sekiranya kita boleh menunaikan kewajipan sebagai umat-Nya dengan berpuasa penuh di bulan Ramadhan (kecuali bagi yang wanita).. (◡‿◡✿) dan puasa ni sepatutnya bukan lah buat kita lembik, tak bermaya, lesu, penat.. tetapi sepatutnya kita menjalankan aktiviti harian kita dengan penuh bertenaga, penuh ikhlas, dan bersemangat! Baru lah kita mendapat “double” kebahagiaan apabila berpuasa… Kami boleh membantu anda untuk kekal bertenaga sepanjang hari anda berpuasa di bulan Ramadhan (atau bila-bila pun).. in shaa ALLAH.. segalanya dengan izin Allah.. kami hanya membantu anda, dengan menyarankan 3 supplement Shaklee yang membantu membekalkan tenaga kepada anda seharian! Nak tau lebih lanjut?…

  • Nutriferon Bantu Tingkatkan Sistem Imunisasi

    Nutriferon adalah satu formula eksklusif yang dihasilkan dan dipaten oleh Shaklee. Kajian selama 40 tahun dilakukan dan akhirnya Nutriferon dapat dihasilkan daripada ekstrak 4 tumbuhan. Tumbuhan-tumbuhan tersebut mampu mengeluarkan interferon tubuh secara semulajadi.  4 tumbuhan semulajadi tersebut ialah: ❀ Biji Labu ❀ Biji Plantago Asiatica ❀ Honeysuckle Jepun ❀ Bunga Safflower Apakah kebaikan dan khasiat daripada tumbuhan tersebut? Apakah Interferon? ✔ Memainkan peranan penting sebagai sistem pertahanan terhadap jangkitan virus ✔ Merupakan sebahagian daripada non-specific immune system dan akan dibebaskan (induced) pada peringkat awal jangkitan virus iaitu sebelum specific immune bertindak balas ✔ Dihasilkan daripada sel-sel yang bertindakbalas kepada rangsangan dan dibebaskan ke medium sekitarnya Apakah Manfaat Utama Nutriferon? ☀…

  • Jerebu

    Jerebu sedang melanda kebanyakan negeri di Malaysia di saat ini. Jerebu merupakan satu keadaan di mana habuk, asam, particles, dan kelembapan menyelubungi langit dan mengganggu jarak penglihatan kita. Bacaan indeks udara di Seremban setakat jam 5 petang, 24 June 2013 mencatatkan 171 (hampir ke tahap “very unhealthy”). sumber dari http://apims.doe.gov.my/apims/ Bagaimana Jerebu boleh mengganggu kesihatan anda? ✇ Jerebu mengandungi particle halus yang amat kecil dan ringan. Ia juga memenuhi udara untuk suatu tempoh yang lama dan meningkatkan peluang untuk dihidu oleh manusia dan haiwan ✇ Apabila zarah tersebut dihidu, zarah yang berukuran 10 micron atau kurang itu boleh menyebabkan kerengsangan hidung, tekak, saluran pernafasan, kulit, dan mata ✇ Anda akan…

  • Khasiat dan Manfaat Omega Guard Shaklee

    Pernah dengar tentang Omega-3? DHA? EPA? Semua tu merupakan khasiat yang diperlukan oleh tubuh kita dan ia memberikan 1001 kebaikan kepada diri kita. Omega Guard dari Shaklee juga tidak kurang hebatnya. Ini kerana kaedah yang digunakan untuk menghasilkan Omega Guard adalah kaedah yang memastikan khasiat semulajadinya tidak hilang, dan sekaligus dapat memberikan khasiat dan manfaat yang optimum kepada mereka yang mengambil Omega Guard Shaklee. Tahukan anda, satu sajian Omega Guard = 905 mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA OMEGA GUARD SHAKLEE ❦ Diekstrak daripada ikan laut air sejuk seperti ikan sardin, mackerel, herring, anchovies yang didapati di perairan air Jepun ❦ Bukan daripada hati minyak ikan ❦ Merupakan minyak ikan…