Khasiat Minyak Ikan Untuk Ibu Hamil

Omega-3 amat diperlukan oleh badan bagi mengekalkan pengeluaran sejenis hormon iaitu prostaglandin. Prostaglandin diperlukan bagi membantu serta mengawal fungsi fisiologi yang penting, dan ini termasuklah dengan tekanan darah, pembekuan darah, penghantaran saraf, tindak balas keradangan serta alahan, fungsi buah pinggang, dan saluran gastrousus, dan macam-macam lagi hormon yang diperlukan. Ketidakseimbangan prostaglandin boleh menyebabkan penyakit. 
Kebaikan Omega-3 sewaktu Kehamilan
Mengikut kajian, omega-3 sangat penting untuk perkembangan saraf dan pembesaran bayi. Omega-3 bukan sahaja untuk diamalkan sewaktu hamil, malah ianya juga boleh diamalkan oleh breasfeed mommies! Penambahan EPA dan DHA ke dalam diet pemakanan yang mengandungi Omega-3 dapat memberikan kesan positif kepada perkembangan janin anda. Kajian juga ada menunjukkan ibu hamil yang mengamalkan pemakanan Omega-3 dapat mengurangkan risiko alahan kepada bayi anda. 
Asid lemak Omega-3 memberikan banyak kebaikan kepada kehamilan. Ianya dapat mengelakkan pre-term labor and delivery, mengurangkan risiko pre-eklampsia, dan dapat membantu meningkatkan berat badan (secara ideal). 
Ibu hamil yang mendapat kurang khasiat Omega-3 berisiko untuk mengidap kemurungan selepas bersalin. Hal ini boleh menyebabkan kecelaruan emosi si ibu menjadi lebih teruk selepas bersalin. 
Makanan yang Terbaik yang Mengandungi Omega-3
Sumber makanan yang terbaik, yang mengandungi kandungan Omega-3 yang tinggi adalah IKAN TUNA, IKAN SARDIN, SALMON, IKAN BILIS, dan IKAN HERING. Namun begitu, ramai ibu yang khuatir akan toksin yang terdapat dalam ikan tersebut. Oleh kerana itu, pengambilan supplement yang diproses dengan baik dapat memberikan manfaat kesihatan EPA dan DHA kepada pengguna tanpa risiko keracunan toksin. 
Cadangan Dos yang Diperlukan
ISSFAL (International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids) telah menyarankan dos pengambilan Omega-3 yang minimum:
OMEGA GUARD SHAKLEE
Omega Guard Shaklee merupakan supplement minyak ikan yang terbaik di dunia. Ianya diekstrak daripada ikan air laut sejuk (sardin, mackerel, herring, ikan bilis) di perairan negara Jepun. Omega Guard merupakan minyak ikan yang paling tulen di dunia. Ia merangkumi rangkaian spektrum penuh 7 asid lemak Omega-3 semulajadi, termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. 
Shaklee juga menggunakan satu kaedah ultratulen ber-gred pharmaceutical yang berteknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ianya dihasilkan melalui proses penyulingan (3 molekul) – ekstrak asid lemak yang paling tulen dan paling semulajadi, menyingkirkan bahan-bahan berbahaya. 
Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid-lemak omega-3 dilengkapi dengan EPA dan DHA. 
Dapatkan Set Hamil anda melalui kami… Set Hamil kami menawarkan Omega Guard, dan juga supplement yang lain mengikut keperluan dan bajet anda. 
Hubungi kami segera!
msg/whatsapp/wechat: 0196972866
boleh juga isi Inquiry Form! In Shaa Allah, kami akan reply email anda secepat mungkin!
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Testimoni Vivix Shaklee

Customer kami telah membeli Vivix dari Shaklee untuk ibunya yang telah hampir sebulan menjalani pembedahan memasukkan “besi” pada tulang spinal L4 dan L5. Testimoni tentang penggunaan Shaklee ini diluahkan sendiri oleh ibunya kepada dirinya dan juga adik-beradiknya. Alhamdulillah, ibu customer telah menampakkan perubahan setelah mengamalkan Vivix selama seminggu.

Latar Belakang masalah Ibu Customer: 
Ibu customer mengalami ketegangan otot selepas seminggu menjalani pembedahan. Ini kerana sebelum ini, tulangnya itu menghimpit saraf yang diperlukan untuk pergerakan kaki. Sarafnya itu sudah hampir tidak boleh berfungsi dengan baik. Selepas pembedahan dijalankan untuk membuka ruang di bahagian L4, L5, sistem saraf si ibu sudah mula untuk berfungsi dan ingin “membuat kerja”. Ini adalah sesuatu yang “baru” kepada ibu customer, setelah hampir 10 tahun mengidap sakit ini. 

Vivix merupakan produk supplement yang terbaik yang pernah dihasilkan oleh Shaklee. Vivix diperbuat secara semulajadi, dan ujian klinikal dijalankan ke atas ramuan utama. Vivix merupakan minuman campuran botani dalam pemakanan polifenol. Polifenol merupakan kumpulan fitokimia yang terdiri daripada campuran tanaman yang mempunyai khasiat anti-oksidan.

Terdapat banyak khasiat Shaklee…

Hubungi kami untuk keterangan lanjut…
In Shaa Allah, kami akan membantu anda… Consultation akan diberikan secara percuma dari kami.

msg/whatsapp/wechat: 0196972866
email: suppl3ment4all@gmail.com
fb page: http://www.facebook.com/Supplement4all (jom like!)

Boleh juga isi Inquiry Form.. kami akan reply pertanyaan secepat mungkin!

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Tambah Berat Badan Dengan Shaklee – Testimoni

Shaklee bukan sahaja menawarkan supplement untuk meningkatkan mutu kesihatan anda, malah supplement Shaklee juga boleh membantu anda untuk tambah berat badan, atau untuk mendapatkan berat badan yang lebih ideal. Customer kami telah membuktikannya! Alhamdulillah, dengan mengamalkan Meal Shakes (sebagai supplement asas menambahkan berat badan), dan juga supplement lain seperti Vitalea dan B Complex, customer kami telah menampakkan perubahan dalam bentuk badannya.
Ini testimoni daripada customer kami tentang Meal Shakes…
Alhamdulillah… Testimoni customer yang ingin menambahkan berat badan!
Bagi mereka yang TERLALU KURUS, anda boleh cuba supplement Shaklee ini… Supplement Shaklee bukannya membantu menambahkan selera makan anda, lalu menambahkan berat badan anda (directly)… TETAPI, supplement Shaklee membantu melengkapkan nutrisi dalam badan anda agar lebih seimbang.. supaya badan kita sentiasa sihat, cergas.. apabila nutrisi badan seimbang, maka akan wujud penghasilan tenaga dalam badan kita (indirectly)…^^
Okeh, berbalik kepada customer kami ini yang ingin menambahkan berat badan beliau… Kami menyarankan agar beliau mengamalkan pengambilan vitamin asas iaitu Vitalea dan B Complex, serta MEAL SHAKES!
Ye, semua! MEAL SHAKES!! Meal Shakes bukan sahaja membantu anak-anak menambahkan selera makan, malah ia juga dapat membantu kita (orang dewasa) untuk menambahkan berat badan…
Tahu kenapa?! Senang aje… Ini kerana Meal Shakes kaya dengan 24 jenis vitamin, mineral dan zat… Ia juga dilengkapi dengan asid amino yang diperlukan oleh tubuh kita.. Meal Shakes juga kaya dengan protein (tanpa laktosa) yang membantu membekalkan nutrisi kepada sel tubuh kita… Meal Shakes bagaikan makanan segera yang sihat yang diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi… seronok kan? ia nya mudah untuk dihasilkan, dan sihat untuk diamalkan… Yeayyy! 🙂
Meal Shakes
Dan, kenapa kami sarankan customer kami mengambil Vitalea serta B Complex?
Vitalea merupakan multi-vitamin yang diperlukan oleh badan kita.. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan, 12 vitamin, dan 7 mineral penting sebagaimana yang telah disarankan oleh Recommended Dietary Allowance (RDA). Vitalea sangat mudah larut dalam tubuh kerana kaedah yang digunakan untuk menghasilkan Vitalea serta mineral di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. 
Untuk itu, Vitalea membantu memberikan tenaga serta melengkapkan nutrisi dalam badan kita…
B-Complex yang dihasilkan dari Shaklee mengandungi 8 component penting vitamin B, termasuk 100% biotin dan asid folic. Kesemua 8 component ini diperlukan bagi mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna…
B-Complex dari Shaklee akan menukarkan makanan kepada tenaga, dan ia membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat serta protein kepada tenaga.. Ia juga membantu mengurangkan masalah keletihan/kelesuan..
Berminat untuk cuba? Hurmmm… Masih ragu-ragu lagi? Tidak mengapa? Hubungi kami dahulu, atau isikan sahaja Inquiry Form kami dan nyatakan apa yang anda ingin tahu tentang supplement Shaklee (Meal Shakes, Vitalea, B Complex, dan macam-macam lagi!)… In Shaa ALLAH, kami akan segera reply pertanyaan anda.. Kalau tak nak isi form pun, boleh terus email kami! Senang kan?
Kami ingin berkongsi kebaikan supplement Shaklee dengan anda! jadi, cepat-cepat PM kami ye?
msg/whatsapp/wechat: 0196972866
ingin tahu lebih banyak lagi testimoni tentang Meal Shakes? click link INI atau INI!


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
 These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Testimoni Meal Shakes + Set Menyusu

Hari ini, kami ingin share lagi dengan anda testimoni dari pengguna supplement Shaklee! Alhamdulillah, kami telah membantu customers kami.. Semuanya dengan izin Allah.. Kami sekadar kongsi ilmu dan pengalaman.. Syukur, Alhamdulillah…
Customer kami ini ingin mencari supplement untuk 2 situasi (atau masalah)… 

Anak Kurang Selera Makan…

    Kata customer…… “Saya menyusukan baby umur 5 bulan sekarang ni secara exclusive.. Alhamdulillah susu memang banyak… sampai tak tau nak simpan kat mana lagi.. Cuma saya nak make sure yang susu saya sentiasa pekat dan berkhasiat untuk anak saya… Some sort like nak kan booster kind of thing… apa yang syima boleh suggest ye..? “

    Kami suggest ESP + OsteMatrix

      • ESP membantu untuk memrikan 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh kita.. Kandungan protein dan asid amino ini membantu memberikan khasiat kepada ibu dan juga bayi…
      • OsteMatrix Shakee bukan hanya sekadar kalsium… Ianya juga lengkap dengan vitamin D serta magnesium yang membantu penyerapan kalsium ke dalam tubuh.. Ini dapat membantu perkembangan tulang bayi…
        Ingin Pekatkan Susu…

          Kata customer…….. “Anak saya yang umur 6 tahun..girl… sangat susah nak makan… sehari x makan pun okay kot dia… tak nampak lembik pun… tapi hati ibunya yang lembik tengok anak xde selera nak makan… Apa yang syima boleh suggest..?”

          Kami suggest Meal Shakes

            • Mengandungi kesemua 9 asid amino yang diperlukan untuk tumbesaran.. Makanan segera yang rendah lemak dan rendah glisemik.. sesuai diberikan untuk anak-anak yang kurang selera makan (mengikut dos yang bersesuaian)…

              Ini kata customer kami…. ^^
              TESTIMONI MEAL SHAKES + SET MENYUSU
              dan ini apa yang customer kami consume…

              Alhamdulillah.. Tahniah kepada customer kami ini kerana telah menampakkan perubahan positif dan berpuas hati dengan produk Shaklee… 
              Anda ingin mendapatkan supplement anda?
              Hubungi kami!
              Kami akan memberikan konsultasi percuma untuk anda, hanya dari Supplement4all..
              msg/whatsapp: 0196972866

              Testimoni Customer – Set Berpantang

              Ingin kami berkongsi dengan anda semua tentang pendapat customers (testimoni) yang mengambil supplement Shaklee selepas bersalin.. Alhamdulillah, bukan sahaja badan mereka sihat dan bertenaga, malah mereka juga mampu menghasilkan susu yang mencukupi… Kami hanya membantu anda mendapatkan nutrisi yang mencukupi untuk badan anda.. Semuanya dengan izin Allah jua, mereka mendapat kebaikan selepas menggunakan produk Shaklee..
              TESTIMONI SET BERPANTANG 1
              TESTIMONI SET BERPANTANG 2
              Berminat? Hubungi pengedar sah Shaklee anda sekarang! Kami juga boleh membantu…
              PM kami untuk keterangan lanjut, dan untuk mendapatkan supplement anda…
              In Shaa Allah, sekiranya anda konsisten dan disiplin, supplement Shaklee dapat membantu anda untuk lebih sihat dan bertenaga selepas bersalin, dan juga dapat menghasilkan susu yang berkhasiat dan banyak..
              Anda ada bajet? Jangan risau… Kami tidak akan membebankan anda… Kami akan sarankan supplement bersesuaian mengikut keperluan dan bajet anda.. ^^
              msg/whatsapp: 0196972866