Kebaikan ESP

Pasti memang ramai pun dah tahu yang ESP adalah produk yang sangat laris di pasaran. ESP sesuai untuk semua peringkat umur; kecil hingga yang sudah berumur…

Hari tu saya ada berkongsi tentang apa itu ESP. Ingat lagi tak? Hehehe.. Kalau tak ingat, takpe.. boleh visit post yang ni…. 🙂

Jadi, apakah kebaikan ESP? Kenapa ESP sesuai untuk semua? 🙂
Jom kita selidiki dulu siapa yang sesuai minum ESP…..
Haaaa… ramai kan yang boleh minum Shaklee… dari la yang kecil sampai lah yang ke dewasa.. 
So, nak tau tak apa kebaikan ESP? Kebaikan ESP pun ada banyak! 
  • Awet Muda – kandungan asid amino yang penting yang terkandung di dalam ESP dapat membantu untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland, dan lain-lain. Kunci awet muda adalah pengambilan protein (asid amino) yang kerap!
  • Kulit Remaja – Kandungan protein di dalam ESP dapat memberi kebaikan kepada peransangan dan pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka, dan mengurangkan kesan parut.
  • Membaiki Pigmentasi – Antara kebaikan ESP yang semua pun tahu adalah ESP dapat membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan, dan kesan tua.
  • Baik untuk Hormon – Kacang soya kaya dengan isoflavones (merupakan satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan bahan itu). Fungsi isoflavones bersamaan dengan hormon wanita. Ia juga membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis, dan sakit jantung. 
  • Baik untuk Prostat – Kacang soya juga kaya dengan genistein. Ia terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. 
  • Pembekal Tenaga – Kacang soya membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia, dan tekanan.
  • Membaiki Memori – Membantu meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual, dan rangsangan.
Banyakkan kebaikan ESP? Ramai pengguna bersetuju dengan kebaikan ESP yang mereka perolehi. ESP juga boleh membantu sebagai milk-booster, memekatkan susu ibu… Si manja pasti suka!
Jadi tunggu apa lagi. Jom kita sama-sama rasai kebaikan ESP di dalam kehidupan seharian kita.
PM saya untuk pertanyaan produk dan untuk keterangan lanjut!
Msg / Whatsapp : 019 697 2866
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**
This entry was posted in ESP.

Testimoni Meal Shakes

Semalam ada yang bertanya kepada saya.. 
Anaknya kurang selera makan. Walaupun tak makan sehari pun, tapi anak dia tak kisah. Anak dia tak nampak lembik. Mungkin sebab dia masih minum susu. Tapi perasaan ibu mana yang senang bila tengok anaknya tak nak makan. Walaubagaimana sekalipun, mesti nak tengok anak dia makan.
Makanya, saya cuba sarankan si ibu untuk beri anak minum Meal Shakes!
Meal Shakes membantu menambahkan selera makan anak-anak kecil kita. Ini kerana Meal Shakes mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan. Apabila nutrisi dalam badan anak-anak mencukupi, secara tidak langsung akan meningkatkan selera makan anak-anak. In Shaa Allah. 
Rasanya sedap dan anak-anak mesti suka.
Jom kita tengok kata ibu-ibu yang telah pun memberikan Meal Shakes kepada anak-anak mereka. 
Alhamdulillah, selera anak-anak bertambah.. Kadang-kadang sendiri tanya mama/ibu/mak mana makanan mereka.. Jadi si ibu pun tidak lagi gusar melihat telatah anak yang tak mahu makan. 🙂
Best kan? Bila tengok anak-anak dah mula tambah selera makan. Sudah tentu hati ibu rasa happy dan bersyukur kerana anak-anak dah mula rasa ingin makan. Alhamdulillah..
Semua ni juga adalah dengan izin Allah. Sebagai umat-Nya, kita hanya mampu berusaha. Bila dah berusaha tu, kena la berdoa dan bertawakal kepada-Nya.. In Shaa Allah, Allah akan bantu kita. Doa ibu-ibu biasanya cepat makbul.. Wallahu’alam… 
PM saya untuk keterangan lanjut, dan untuk mendapatkan Meal Shakes untuk anak anda…

Msg/Whatsapp: 019 697 2866

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

ESP Best!

Hari ni rasa macam nak share tentang Energizing Soy Protein (ESP). Hehe… Sebab ESP ni ada banyak kebaikan.. ramai pengguna minum ESP untuk kesihatan yang optimum.. in shaa Allah..
ESP mengandungi kandungan dan kualiti protein yang tinggi. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “Non-GMO” iaitu Non-Genetically Modified Organism. Ianya diproses pada kadar suhu yang rendah. Setiap tin ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
ESP adalah satu-satunya produk di pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Ianya sangat sesuai untuk semua peringkat umur (dari yang mudah hingga la yang ke tua). Kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai kepada pengidap kencing manis.
Satu hidangan Shaklee ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu. Ianya rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric, dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
Tahukah anda bahawa sesetengah protein soya diproses dengan alkohol? Cara pemprosesan seperti ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan sewaktu diproses. ESP dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal. Tujuannya adalah untuk membekalkan tubuh manusia dengan seluruh kebaikan soya. 
Kenapa Protein itu Penting?
Protein penting untuk tubuh manusia kerana ia adalah bahan utama dalam membentuk organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Protein ada lebih 20 jenis asid amino dimana setiap satunya menghasilkan jenis protein berbeza mengikut keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia. 
Asid amino terdiri dari 2 jenis; asid-amino perlu dan tidak perlu. Asid-amino tidak perlu dapat dihasilkan oleh tubuh manusia itu sendiri. Manakala asid-amino perlu harus diperolehi dari sumber pemakanan kerana ia tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. ESP menyediakan semua asid amino perlu itu! 
Shaklee memastikan kacang soya yang terdapat dalam ESP bebas daripada pendedahan perubahan genetik.
Best kan ESP? Hehe.. Kalau nak tau manfaat ESP, boleh hubungi saya…
Msg/Whatsapp 019 697 2866
atau boleh submit Inquiry Form.. In shaa Allah, saya akan reply pertanyaan anda tu secepat yang mungkin.
Sayangi diri anda dan keluarga anda.. Jom sama-sama kita dapatkan supplement, untuk kesihatan yang lebih optimum… 
in shaa Allah.. kita hanya berusaha.. selebihnya kita tawakal pd Allah… sentiasa berdoa, jgn putus asa.. ye?

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**
This entry was posted in ESP.

CarotoMax baik untuk Mata

Assalamualaikum..
Berita baik untuk mereka yang mempunyai masalah penglihatan! Shaklee ada CarotoMax yang dapat membantu mempertingkatkan penglihatan kerana kandungan nya yang baik untuk mata.

Kenapa?
CarotoMax mengandungi 6 variasi karotena, yang diekstrak daripadai rangkaian sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit, dan lain-lain. 
CarotoMax membekalkan lebih dari 13 mg (21, 500 IU) karotenoid berfaedah ini. Berbanding dengan pengambilan purata karotenoid lutein, likopena, dan beta korena yang hanya mengandungi 8 mg.
Mengapa CarotoMax?
CarotoMax mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit, dan membran mukosa.
Ramuan di dalam CarotoMax adalah semulajadi.. Tiada bahan tiruan, pewarna tiruan, perasa tiruan. Sangat semulajadi dan selamat untuk di makan. Yang penting, ianya HALAL.
Nanti saya akan kongsikan dengan anda perbezaan produk Shaklee dengan produk-produk lain di pasaran. Sudah tentu Shaklee adalah yang terbaik! In Shaa Allah, nanti saya akan update.
Sekiranya anda berminat untuk ketahui lebih lanjut tentang CarotoMax, atau ingin membeli produk ini, boleh hubungi saya. Anda boleh mengisi Inquiry Form atau msg/whatsapp ke 019 697 2866.
In Shaa Allah, saya akan reply pertanyaan anda secepat mungkin.
Saya ingin membantu anda. Jadi, jangan segan-segan dengan saya ye?
Niat saya untuk membantu anda yang inginkan kesihatan yang optimum.
Usaha itu penting, selebihnya kita serahkan pada Allah. Tawakal dan jangan putus asa.
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Kehebatan Vivix

Assalamualaikum…
Vivix merupakan produk supplement revolusionari anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Vivix adalah supplement anti-penuaan yang dibangunkan oleh Shaklee setelah bertahun-tahun penyelidikan dilakukan. 
Di dalam kajian makmal Shaklee, ramuan yang terdapat dalam Vivix telah menunjukkan impak yang besar kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap sellular. 
Vivix adalah sangat semulajadi. Ujian klinikal telah dijalankan ke atas ramuannya secara eksklusif. 
Sebelum kita memahami lebih lanjut tentang produk Shaklee, jom! saya nak share dengan anda apakah 4 mekanisma penuaan yang telah saya sebutkan tadi. 
4 Mekanisma Penuaan pada Tahap Sellular
Adakah anda tahu bahawa sel tubuh kita diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA setiap hari? Ya, betul. Sel tubuh kita terdedah kepada kuman dan virus yang mampu merosakkan DNA kita. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “error” atau “typo” yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.
 Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap sellular.
Ujian klinikal terbaru Vivix menunjukkan bahawa ramuannya dapat mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.
Tenaga yang diperlukan adalah dihasilkan daripada Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel. Apabila kecekapan mitochondria menurun, maka fungsi sel juga turun menurun.

Biogenesis Mitochondria dapat digalakkan dengan ramuan Vivix, yang mana ia dapat meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
 Kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur boleh disebabkan oleh penimbunan berlebihan protein AGE (Advanced Glycation End products).
Vivix adalah 10 kali lebih kuar dari resveratol yang dapat melambatkan pembentukan protein AGE. 
Ringkasan Tentang Keupayaan Vivix?
Jadi, mari dapatkan Vivix anda hari ini!
PM sy untuk ketahui lebih lanjut lg ttg produk Shaklee, dan untuk mendapatkan supplement anda..

msg/whatsapp: 0196972866
email: suppl3ment4all@gmail.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**