• Kesabaran itu ada Hikmahnya…

    Assalamualaikum.. Syukur Alhamdulillah, Allah masih memberi peluang untuk kita bernafas di bumi yang sementara ini.. Semoga segala apa yang kita lakukan hari ini, diberkati oleh Allah s.w.t.. in shaa ALLAH… Hari ni sy just nk share terjemahan dari Surah Al-Imran, ayat 120 yang berbunyi… Yang bermaksud (in English)… If good touches you, it distresses them; but if harm strikes you, they rejoice at it. And if you are patient and fear Allah , their plot will not harm you at all. Indeed, Allah is encompassing of what they do. [quran.com] Sesungguhnya, untuk setiap apa jua dugaan atau kesempitan yang kita dapat, sekiranya kita bersabar dan bertakwa kepada Allah, Allah akan…

  • Meal Shakes Sesuai utk Semua

    Assalamualaikum… Apa khabar, sahabat? Suami/isteri sihat? Dah ada zuriat? Anak anda sihat ke? Kalau semuanya sihat, syukur Alhamdulillah.. Sesungguhnya yg baik itu dtg dr Allah, dan yg kurang itu atas kelemahan diri kita sendiri.. Hari ini, Shima nak kongsi dengan sahabat di luar sana yang telah pun ada zuriat, terutama bg anak2 yang telah pun mencecah umur setahun.. mesti rasa cepat aje masa berlalu smpai kita pun x sedar yang anak kita tu dah besar dah pun.. kan? Alhamdulillah.. hehe.. Seperti yang kita semua sudah pun maklum, perkembangan anak2 adalah yang paling utama sekali agar si manja kita membesar dgn baik dan menjadi insan yang berguna di masa hadapan.. bukan…

  • Set Mengandung Shaklee – Memenuhi Nutrisi Ibu

    Assalamualaikum.. Hari ni, shima nak kongsi dengan sahabat2 yg dh bergelar ibu (sama ade tgh hamil atau dah bersalin n tgh pantang) tentang produk vitamin Shaklee yang sgt sesuai untuk ibu2.. Kenapa? Sebab vitamin Shaklee adalah sgt semulajadi, tiada bahan sintetik, dan halal.. Alhamdulillah.. dan vitamin Shaklee akan bantu dalaman ibu untuk menghasilkan vitamin yang penting utk bdn kita, tapi x dpt dihasilkan sendiri oleh badan kita.. Apa vitamin yang ada, shima? Hehe.. sabar.. saya boleh explain satu persatu.. tapi sebelum tu, biar saya terangkan secara ringkas dulu, agar ibu2 ada idea apa yang Shaklee ada.. Ok? Tahukan ibu2 bahawa ibu memerlukan nutrisi yang secukupnya sewaktu merancang untuk mendapatkan zuriat,…

  • Bismillahirahmanirrahim

    Assalamualaikum.. Alhamdulillah, tanggal 26 Januari 2013, maka bermulalah blog supplement4all ini.. khas untuk mereka yang ingin mencari supplement untuk kesihatan anda yang lebih baik.. in shaa ALLAH.. Setiap apa yang kita lakukan, hanya lah suatu usaha dari diri kita sendiri.. selebihnya, kita redha dan tawakal dengan ketentuan Allah s.w.t. p/s:saya budak baharu belajar, kalau ada salah silap saya mohon maaf!